Bayatlayan Kekleri Değerlendirmenin En Lezzetli Yolu: Muzlu Çikolata Topları

Bayatlamış keki nasıl değerlendirebilirim diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Sizin için bayatlamış kekinizi değerlendirebileceğiniz son derece pratik ve lezzetli bir tarifi derledik. İşte muzlu çikolata topları tarifi… Peki, muzlu çikolata topları nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

Bayatlayan Kekleri Değerlendirmenin En Lezzetli Yolu: Muzlu Çikolata Topları

Bayatlayan Kekleri Değerlendirmenin En Lezzetli Yolu: Muzlu Çikolata Topları

Önceden yaptığınız ve yarım kalan kekleri değerlendirmenin en güzel ve pratik yöntemini sizin için derledik. Bayatlamış keki çöpe atmak yerine değerlendirirken ağzınızı tatlandırabileceğiniz yepyeni bir tarife dönüştürebilirsiniz. İşte muzlu çikolata topları tarifi…

MALZEMELER

  • Önceden kalan sade kek
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
  • 100 ml krema 2 adet muz
  • 300 gr benmaride eritilmiş çikolata

NASIL YAPILIR?

Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dışında geri kalan tüm malzemeyi derin bir kabın içerisine alarak yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar kopararak erittiğiniz çikolataya bulayıp oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra üzerine istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Süslemek içinde çekilmiş kuru yemişler, parça çikolata veya Hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR