Bayatlayan Keklerden Popkek Nasıl Yapılır?

Misafirlerinize harika bir hazırlık yaptınız ve kekler börekler afiyetle yendi. Ancak yaptığınız keklerden bir kısmı arta kaldı ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. İşte burada devreye pratik bir tarif giriyor ve artan keklerden yeni bir popkek yapmak için malzemeler kendiliğinden ortaya çıkıyor.

02.09.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-09:46) Bayatlayan Keklerden Popkek Nasıl Yapılır?

Hazırlandığınız enfes pastalar kekler eğer arttıysa onlardan yeni bir tarif yapabilirsiniz. Bayatlayan keklerden yapılan popkek ile çocuklarınıza minik bir parti verebilirsiniz.

POPKEK TARİFİ

MALZEMELER: 

1 paket krema,200 gram bitter çikolata,1 çay bardağı pasta süsü,1 paket çöp şiş, Kakaolu Kek Tarifi:,3 adet yumurta,1,5 su bardağı şeker,1/2 şişe soda,1/2 su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı kakao,1,5 su bardağı un,1 paket kabartma tozu.

HAZIRLANIŞI: 

Fırını 170 derecede kurun.Yumurta ve şekeri çırpıp kabartın. Sıvı yağ ve sütü ekleyin. Kuru malzemeleri de katarak karışıma ekleyin. Kek kalıbının içerisine harcı boşaltın ve 35-40 dakika kürdan ile kontrol ederek pişirin. Soğuyan keki mutfak robotunda ufaltın. Ufalanan kek kırıntılarına yavaşça krema ekleyerek yoğun bir hamur olmasınız sağlayın. Hamurlardan yuvarlaklar yapıp çöp şişlere takın. Hazırlanan çöp şişe takılı hamurları eritilmiş çikolataya ve pasta süsüne batırıp yağlı kağıt üstüne dolapta bekletin. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal