Bayatlamayan Lokmalık Tuzlu Kurabiye

Hemen hepimiz evde yemek yapanlar olarak en çok şikayet ettiğimiz şeylerden biri uzun zamanlar harcayarak yaptığımız yiyeceklerin kısa sürede tazeliğini yitirmesi ve ertesi günde bile aynı lezzette tüketemememiz.

03.07.2020-13:15 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:59) Bayatlamayan Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Aynı zamanda yapımı da çok pratik bu tarifi yaparken kesinlikle saatlerinizi almayacak. Misafirleriniz için ise biçilmiş kaftan çünkü eğer vaktiniz yoksa veya çalışıyorsanız birkaç gün önceden bile yaparak onlar geldiğinde servis yapabilirsiniz. Yemesi de oldukça kolay olacaktır lokmalık olduğu için. Bunu denedikten sonra kilo almamaya dikkat edin yalnız bağımlısı olabilirsiniz bu bayatlamayan lokmalık tuzlu kurabiyenin işte tarifi;

Malzemeler

• 200 gr margarin
• ½ çay bardağı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
• 1,5 çay kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• 3 su bardağı un

Üzeri için;

• 1 adet yumurta sarısı
• 3 yemek kaşığı çörekotu veya susam

Yapılışı;

Öncelikle derin bir yoğurma kabı alın ve içerisine margarini, üzüm sirkesini ve de sıvı yağı alarak mikser yardımı ile güzelce kıvam alana kadar karıştırın. Eğer evde elektrikli mikseriniz yoksa el çırpıcısı yardımıyla da bu işlemi yapabilirsiniz. Bu malzemeleri güzelce kıvam alana kadar karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve tuz, şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Bütün bunları karıştırdıktan sonra Bayatlamayan lokmalık tuzlu kurabiye tarifimize un ekleyerek devam ediyoruz. Unu eklerken dikkat etmeniz gereken nokta ise azar azar ilave ederek gitmeniz ve bunu yaparken ununuzu bir elekten geçirerek koyarsanız eğer kesinlikle yapacağınız hamurun kıvamı şahane olacaktır. Ancak elekten geçirme işlemi yapamıyorsanız çok da şart bir adım değil.
Unu ilave ettikten sonra ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar ardından minik parçalar kopararak elimizle yuvarlıyoruz ve lokmalık şekiller elde etmeye dikkat ediyoruz kurabiyelerimize şekil verirken. Bu işlemlerden sonra bir fırın tepsisi alıyoruz ve kurabiyelerin fırın tepsisine yapışmaması için tepsiye bir yağlı kağıt serdikten sonra şekil verdiğimiz lokmalık kurabiyelerimizi tepsiye aralarında biraz boşluk kalacak kadar diziyoruz. Dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüyoruz bir fırça yardımı ile ve susam ya da çörek otu serpiyoruz. Ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişiyoruz. Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyip servise hazır hale getirebilir. İşte bu kadar basit ve pratik bir tarif Bayatlamayan lokmalık tuzlu kurabiye tarifi şimdiden yapan herkese afiyet olsun.

Sizde bu tarifi çay saatlerinizde veya iş yerinize yanınıza almak için ya da misafirleriniz geldiğinde yapabilir ve birkaç gün boyunca tazeliğini kaybetmediği için istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Ayrıca bu tarifi çocuklar da çok sevecek okula yanlarına atıştırmalık olarak veya oyun oynarken de onlara yedirebilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal