Bayat Ekmeği Taze Ekmeğe Çevirme Yöntemleri

Bayat ekmeği değerlendirebileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır. İster çorbalarınızın üzerine çıtır ekmek olarak hazırlayın ister mini pizzalar yapın isterseniz de köfte yapımında galeta yerine kullanabilirsiniz. İşte ekmeği yeniden tazeleyecek yöntemler…

09.04.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-14:06) Bayat Ekmeği Taze Ekmeğe Çevirme Yöntemleri

Bayat ekmeği taze ekmeğe dönüştürmenin 2 püf noktası vardır. Bu püf noktaların başkahramanlarından birincisi fırın, ikincisi de mikrodalgadadır. Her iki yöntemi de deneyebilirsiniz. Buradaki en önemli nokta ise zaman kazanmak ve en iyi sonucu almaktır.

FIRIN YÖNTEMİ

Fırın yöntemi en iyi, en taze sonucu size verecektir. Bunu yapmak için ilk önce bayt ekmeğinizi sıcak ya da soğuk suyun altına tutun. Fakat burada ekmeğin iç kısmına su gitmemesine dikkat etmeniz gerekir. Sadece kabuk kısmını ıslatmanız en iyi sonuca almanıza yardımcı olacaktır.

Kabuk kısımlarını ıslattıktan sonra ekmeği doğruca fırın rafına yerleştirin. Fırınınızın ekmek için otomatik ayarı varsa o şekilde ayarlayın, eğer yok ise 300-325 dereceye ayarlayabilirsiniz. Ekmeğinizin büyüklüğüne göre 10-12 dakika kadar fırında bırakın. Bunun sonucunda gevrek bir kabuk ve içi yumuşacık bir ekmek elde etmiş olursunuz.

MİKRODALGA YÖNTEMİ

Zamandan tasarruf etmek içinde mikrodalgayı kullanabilirsiniz. Bu yöntem için ekmeğinizi ıslak bir kağıt havluya sarın. Isıya dayanıklı bir tabağa koyup, mikrodalgaya yerleştirin. Kabuk sertleşene dek 10 saniye aralıklarla ekmeğinizi ısıtın.

Fakat burada ekmeği fazla pişirmemeye ve kağıt havluların yanmamasına dikkat edin. Mikrodalganın ayrılmadan, kontrollü bir şekilde ekmeğinizi ısıtın. Bir de bu yöntemden sonra ekmeğinizin tamamını tüketin eğer tamamını tüketemediyseniz kalan ekmeği tekrar ısıtıp yemeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal