Batıklara Çözümler

Tüyleri almak için kullandığımız tüm yöntemler batık oluşmasına sebep olabilir. Tüm kadınların sorunlarından biri olan batıklardan kurtulmak aslında hiç de zor değildir. Batıklara çözümler üretmek içinde doğal bakım yapabilirsiniz. İşte detaylar...

13.06.2020-16:02 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:55) Batıklara Çözümler
Tüyleri almak için kullandığımız tüm yöntemler batık oluşmasına sebep olabilir. Tüm kadınların sorunlarından biri olan batıklardan kurtulmak aslında hiç de zor değildir. Batıklara çözümler üretmek içinde doğal bakım yapabilirsiniz. Batık oluşmasını engellemek için yapabileceğiniz etkili yöntemler de vardır. İşte batık oluşmasını engellemek ve batıklardan kurtulmak için bilmeniz gereken tüm detaylar…
Batık Neden Olur?
Batık oluşmasının önüne geçmek ve batıklardan kurtulmak için öncelikle batık oluşmasına sebep olan etkeni bulmanız gerekiyor. Batık oluşmasının farklı sebepleri olabilir. Genellikle epilasyon hatalarından oluşsa da evde tüy alırken yapacağınız ufak hatalar da batık oluşmasına sebep olacaktır. Eğer elektrikli epilasyon aleti kullanıyorsanız batık oluşma ihtimali oldukça yüksektir. Batıklar hatalı epilasyon sonucu ortaya çıkar. Epilasyon aletini tüy almak istediğiniz bölgede gezdirirken tüyler, tek yönde değil her yönde alınır. Bu nedenle aşağı yukarı farklı şekillerde alınan tüyler, batık oluşturur.
Ağda sonrası batık oluşma ihtimali de yüksektir. Ağda yaparken tüylerinizi almak için aşağıdan yukarı hızlı hamleler uygulamanız gerekiyor. Yavaşça çekerken tüylerinizi alamaz ve kırılmasına sebep olabilirsiniz. Aynı zamanda canınızı acıtmamak için teni çekerek yapacağınız ağdalar da batık oluşmasına sebep olabilir. Kadınların yaptığı en büyük hatalardan biri de batıkların önüne geçmek için jiletle almaktır. Tüyleriniz uzadıktan sonra jiletle almanız daha fazla batık olmasına sebep olacaktır. Ağda sonrasında kalan batıkları temizlemek için jilet kullanmanızsa bacaklarınızın tahriş olmasına sebep olur. Kızarma hatta morarma gibi cilt sorunları yaşayabilirsiniz.
Batık Oluşumunu Engellemek için Ne Yapmalı?
Batıklara çözümler üretirken öncelikle günlük hayatta batık oluşmasını engelleyecek yöntemleri deneyebilirsiniz. Batıklar oluştuktan sonra kurtulmak zor olduğu için önleminizi daha önceden almanız gerekiyor.
• Batık oluşumunu engellemek için elektrikli epilasyon aleti kullanmayın.
• Teninizin her yerinde batık oluşma ihtimali vardır. Bu nedenle vücudun ayrı yerlerine özel Peeling kullanmanız gerekiyor. Peeling ölü deriyi atacağı için batık oluşmasını da engelleyecektir.
• Banyo sırasında mutlaka kese kullanın. Kese, ölü derinin atılması için en etkili yöntemdir. Böylece batıklardan kurtulabilirsiniz.
• Batıklardan kurtulmak için kıl köklerini yumuşatmak için de etkili yöntemlerden biridir. Bunun için sık sık vücudunuzu nemlendirin ve kıl köklerini yumuşatın.
• Ağda yaptıran kadınların hatalarından biri de tüylerin uzamasını beklemektir. Uzun tüyler, ağda sırasında kırılabilir ve daha fazla batık oluşmasına sebep olur. Bu nedenle tüyleriniz fazla uzamadan ağda yaptırmalısınız.
• Tüy azaltıcı kremler ve losyonlar kullanmak da batık oluşmasını engelleyecektir.
Batık Gideren Etkili Yöntemler Neler?
Batıklara çözümler üretmek için jilet veya cımbızla temizlemek yapılmaması gereken yöntemlerdir. Batıklara çözüm üretirken yapmanız gereken doğru ve etkili yöntem Peeling kullanmak olacaktır. İster evde hazırlayabilir isterseniz doğal ürünler satın alarak her banyoda Peeling yapabilirsiniz. Özellikle koltuk altı, bacak ve bikini bölgesinde oluşan batıklar için özel peelingler kullanmanız gerekiyor. Ölü derinin temizlenmesinde etkili olan kese kullanarak batıkların önüne geçebilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal