Başörtüsü Artık Moda

Haber365 Yazarı Yeliz Ekinci, Başörtüsü Artık Moda başlıklı bir yazı kaleme aldı.

01.06.2017-19:26 - (Son Güncelleme: 01.06.2017-19:29) Başörtüsü Artık Moda

Yüce Allah (C.C) buyuruyor ki:

NÛR-31: İnanan kadınlara da söyle, onlar da gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffet ve namuslarını korusunlar, süslerini göstermesinler, elde olmayarak açığa çıkan ve görünen kısımları hariç, cazibe ve güzelliklerini açığa vurarak dikkat çekmesinler ve bunun için başörtülerini, göğüsleri üzerine sarkıtsınlar ki, boyun ve gerdanlarından birşey görünmesin. Allah'ın açılmasını haram kıldığı, gizli zinet yerlerini yani cazibe ve güzelliklerini kocalarından, babalarından, kayınpederlerinden, oğullarından, üvey oğullarından, kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğulları ya da kız kardeşlerinin oğullarından veya müslüman kadınlardan veya yasal olarak sahip oldukları köle, cariye gibi kimselerden veya erkeklikten kesilmiş yemek isteyip karın doyurmaktan başka birşey düşünemeyen kadınlara meyil ve şehvet ihtiyacı olmayan erkeklerden veya kadınların mahrem yerlerine henüz ilgi duymayan çocuklardan başka kimselere açıp göstermesinler...

Çok açık ve net bir şekilde Allah başörtüsünün nasıl ve neden taşımamız gerektiğini açıklamış. Aslında kadının ne kadar değerli olduğunu, naif ve korumasız olduğunu anlıyorum ben ve onun giyimi onun örtünmesi de aslında onun  zırhıdır.

Maalesef ki modern dünya kadınlarda kadın olma algısını bozduğu gibi örtünmenin de algısını bozdu, kadınlar gibi başörtüsü de modaya kurban oldu.

Devamını Okumak İçin Tıklayın...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal