Başka Bir Yerde İlk Gece Uyurken Neden Huzursuzlanırız?

Başka bir yerde ilk defa kaldığınızda ve kafanızı yastığa koyduğunuzda uykunuz gelmez yada iyi uyuyamazsınız. Bunun sebebi psikolojik olabilir.

21.10.2019-16:16 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-16:33)

Başka bir yerde kalmaya gittiğinizde ya da tatilde uyku tutmuyorsa sebebi beyninizdeki bir yapı olabilir. Mesela güvenlik duygusu.

BAŞKA BİR YERDE İLK GECE UYURKEN NEDEN HUZURSUZLANIRIZ?

Kötü gece uykusunun sebebi sert bir yatak mıdır? Hayır.. Yatak yumuşak olsa dahi, o ilk gece uykuya dalmak mutlaka imkansız olabilir. Peki, bunun sebebi ne? Son çalışmalar beyninizin suçlu olduğunu gösteriyor. Yatarken bile beynin aktif kalır. Çalışmaya göre, tatildeyken beyninizin sol tarafı (sol yarım küreniz) çoğunlukla olduğundan daha etkindir. Görünüşe göre, bunun sebebi bilmediğin bir alandasınız ve beynin bunu tehlikeyle alakalandırır. Yani, uyurken dahi, muhtemel bir tehlike için korumanız var. Sol hemisferiniz gece süresince daha fazla çalışıyor, fakat sağ hemisferiniz evdeyken olduğu gibi aynı düzeyde bir aktiviteye sahip. İki yarım küre arasında gerçekleşen bu dengesizlik, uyumakta zorluk çekmenize sebep olan şeydir. Neyse ki, bu oldukça uzun bir problem değil; beyniniz yeni hale çok çabuk alışır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal