Banyolu Börek Nasıl Yapılır? Enfes Banyo Böreğinin Tarifi

Evde banyolu börek nasıl yapılır? Banyo böreğinin tarifi nasıldır? Evde kolay malzemelerle hazırlayacağınız, damakları şenlendiren harika bir tarif... Beş çaylarınızın vazgeçilmezi olacak hafif bir hamurişi... İşte banyolu börek tarifi sizlerle.

18.04.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-09:10) Banyolu Börek Nasıl Yapılır? Enfes Banyo Böreğinin Tarifi

Evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz oldukça kolay olan hazır yufka ile banyo böreğine ne dersiniz! Yufkayla yapılan banyo böreğini evde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte tarifi...

BANYOLU BÖREK TARİFİ

Malzemeler; 4 adet hazır yufka, 1 su bardağı beyaz peynir, 1/2 demet doğranmış maydanoz, 1 litre su, 1 tatlı kaşığı karbonat, 1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 100 gram eritilmiş tereyağı, 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı çörek otu yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; Yufkalardan birini tezgaha serin. Bir kasede sosu için karıştırdığınız süt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını bu yufkaya fırçayla, her yerine değecek şekilde sürün. İkinci yufkayı da sosladığınız yufkanın üzerine güzelce yayın. Bu yufkadan eşit olacak şekilde üçgen parçalar kesin.

Bu parçaların her tekine peynirli ve maydanozlu harçdan koyup, sigara böreği sarar gibi fakat biraz daha kalın olacak şekilde sarın. Derin bir kapta su ve karbonatı karıştırın. Hazırladığınız börekleri bu suyun içerisine 3 saniyeliğine batıp çıkarın ve fazla suyunu almak için çok hafif sıkın. Eğer o anda pişirmeyecekseniz, buzlukta saklamak iin bir kaba veya buzdolabı poşetine porsiyonlara bölerek koyun ve buzluğunuza kaldırın.

Yaptığınız an pişireceksiniz eğer pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine börekleri yayın ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiştirerek önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal