Banyoda Duj Jeli Kullandıktan Sonra Neden Durulanmış Gibi Hissetmeyiz?

Banyoyu güzel kokulu ve cildimizi yumuşacık yapan duş jelleri ile yapmayı tercih ediyor olabiliriz. Ancak hepimizin bildiği bir şey var ki durulandıktan sonra bile yapış yapış bir his vardır.

19.08.2019-14:50 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-14:44) Banyoda Duj Jeli Kullandıktan Sonra Neden Durulanmış Gibi Hissetmeyiz?

Banyoda duş jelini kullananlar bilir yıkanır ve güzel kokarsınız ancak sabun gibi mat bir his oluşmaz. Bunun sebebi ise aslında içinde yer alan bir madde.

NEDEN DUŞ JELİ YAPIŞ YAPIŞ BİR HİS BIRAKIR?

Cocamidopropyl betaine; sıvı sabunlar, şampuanlar ve duş jellerinde yer alan alerji yapma ihtimali yüksek bir kimyasal madde. Dermatoloji ve alerji alanında yapılan son çalışmalar özellikle duş jeli odaklı alerjilerin nedeni olarak bu maddeyi belirtmişlerdir. Bu maddenin suyla durulansa bile ciltten bir zaman arındırılamamasından dolayıymış. Alerjisi olan kişiler bu maddenin ismini aklında tutup ya da daha rahatı bir kağıda yazıp markete gidip duş jellerini öyle tercih edebilirler. Ancak nadiren de olsa bu maddeden barındırmayan duş jellerini bulabilirler.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal