Banyo Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Banyonuzu hedef alan bakterileri ve mikropları yok etmek için en iyi karışım amonyak ve hidrojen peroksit kombinasyonudur. Banyo temizliği nasıl yapılmalıdır? Amonyak ve hidrojen peroksit nedir? Amonyak ve hidrojen peroksit nasıl hazırlanır?

19.07.2018-18:03 - (Son Güncelleme: 05.01.2022-15:52)

Banyo temizliği kişiyi en çok zorlayan bölgelerden biridir. Diğer alanlara oranla çok daha hızlı bir şekilde kirlenen banyolar temizliği gerçekleştiren kişileri oldukça zorlamaktadır. Hijyenine dikkat edenler banyo temizliği için en iyi yöntemleri arayıp durmaktadır. Sizler için banyoda hijyeni sağlayacak harika bir karışım tarifini derledik. Banyonuzu hedef alan bakterileri ve mikropları yok etmek için en iyi karışım amonyak ve hidrojen peroksit kombinasyonudur. Banyo temizliği nasıl yapılmalıdır? Amonyak ve hidrojen peroksit nedir? Amonyak ve hidrojen peroksit nasıl hazırlanır?

Hazırlanan bu karışım, lavabo ve klozette oluşan lekeleri çıkarmak için oldukça iyi bir yöntem. Aynı zamanda hidrojen peroksit, kesikleri ve vücuttaki yaraları tedavi etmek için kullanılan bir ilaç. Bu ilaç evde de yardımınıza koşuyor. 

Peki, bu karışımı bu kadar faydalı yapan şey ne? Hazırlanan bu karışım, anti-mikrobiyal özellikleriyle bakteri, küf ve kötü kokuları yok ediyor. Banyo temizliğinin yanı sıra tencere ve halı temizliğinde de  kullanılabilir. Banyo ile tuvalette kirecin yanı sıra özellikle sarı lekeleri çıkarma ve beyazlatmak için kullanılabilir.


GÜÇLÜ KARIŞIMIN BAŞROLÜ: AMONYAK

Amonyak güçlü yapısı sayesinde yağ ve su nedeniyle oluşan lekelerin giderilmesinde başrol oynar. Güçlü bir temizleyici olan amonyak, birçok kimyasal temizleyicide de aktif bir bileşen olarak kullanılır.

Güçlü bir temizlik maddesi olan amonyakta dikkat edilmesi gereken en önemli özellik ise cilt ile temas etmemesini sağlamak. Aksi takdirde zehirlenmelere ve ciddi tahrişlere neden olabilmektedir. 

Amonyak peroksit karışımı için malzemeler;

- 100 ml amonyak 

- 100 ml hidrojen peroksit 

Yöntem; Amonyağı şişeye dökmeden önce lastik eldiven, maske ve koruyucu gözlük takın. Ardından yavaşça amonyağa hidrojen peroksit ekleyin şişeyi dikkatlice çalkalayarak hepsini karıştırın. Karışımı kirin üzerine püskürtün 10-15 dakika bu durumda bırakın. Sonrasında su ile durulayın.

Bu karışımı kullanırken tüm pencereleri açmakta, maske ve eldiven kullanmanızda yarar var. Amonyak zehirli olabilir bu nedenle evde kullanırken tüm pencereleri açmanız, bir maske ve lastik eldiven takmanız, karışımı uyguladıktan sonra ise uygulanan alandan çıkmanız gerekmektedir. Eğer solunum yollarıyla ilgili bir rahatsızlığınız karışımı uygulamayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal