Banyo Fayansları İçin Parıldama Zamanı!

Banyodaki derzleri ve fayansları uzun bir süre temizlemezseniz, parlaklıklarını kaybederler ve üzerlerinde kireç lekeleri oluşur. Kireçlenip sararan, hatta siyaha dönen bu bölgelerin temizliği nasıl yapılmalıdır? İşte cevabı…

28.12.2019-13:24 - (Son Güncelleme: 28.12.2019-13:19)

Temizlenmeyen fayans ve derzlerde bir süre sonra hijyen problemleri yaşanmaya başlar. Bunun önüne geçmek için derzlerin temizliğini iyi yapmak gerekir.

FAYANS TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALIDIR?

Fayanslarınızı doğal malzemelerle temizlemek için en önemli madde sirkedir. Yeterli büyüklükteki bir kabın yarısına kadar beyaz sirke dökün daha sonra üzerine ılık su ekleyin. Ardından bu karışım ile fayansları ve derzleri süngerin sert kısmıyla ovalayarak silin. Bir diğer temizleme yöntemi ise karbonat ve çamaşır suyu. Yeterli büyüklükteki bir kaba bir ölçek çamaşır suyu dökün ardından üzerine üç yemek kaşığı karbonat ekleyin. Temizleyeceğiniz fayansların üzerine ılık su dökerek hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla fayansların üzerine yayın. Yarım saat bu şekilde beklettikten sonra süngerin sert kısmıyla ovalayarak fayanslarınızı durulayın. Bu işlemi yaparken derzleri diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal