Bambaşka Bir Lezzet: Patates Gözleme Tarifi!

Patatesin kızartmadan haşlamaya hemen her çeşidini severek tüketiyoruz. Ancak nu yepyeni lezzet favoriniz olacak. Patates gözleme ile damaklarınızda silinmez bir tat bırakacaksınız. Peki, patates gözleme nasıl yapılır? İşte patates gözleme tarifi...

Bambaşka Bir Lezzet: Patates Gözleme Tarifi!

Bambaşka Bir Lezzet: Patates Gözleme Tarifi!

Gözleme denince akla uzun saatler sonucunda açılan ve saçta pişirilen enfes bir lezzet gelir ancak biz sizi bunca zahmete girmeden hem lezzetli hem de pratik bir tarifle tanıştıracağız. Günün her öğününde yiyebileceğiniz patates gözleme ile yemek yemek sizin için bir zevk haline gelecek. İşte patates gözleme tarifi...

MALZEMELER

  • 1 kilogram patates
  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 3-4 çorba kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un

NASIL YAPILIR?

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayın. Ardından tuzlu su içerisine atarak haşlayın. Pişen patatesleri süzün ve çatalla iyice ezin. Küçük küçük kestiğiniz tereyağı, krema ve tuzu da ekleyip ezmeye devam edin. Soğuduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp en az 4-5 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Kullanacağınız zaman buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelince yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Yumuşak ve ele fazla yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra bezelere ayırın. Bezeleri un serptiğiniz tezgaha dizin ve üzerini bezle örtün. Her birini elinizle incelterek yaklaşık bir kahvaltı tabağı boyutunda açın. Bir taraftan açıp bir taraftan tereyağı sürdüğünüz krep tavasında ya da başka bir tavada iki yüzünü de güzelce pişirin. Pişenleri bir bez arasına alırsanız soğumasını önlemiş olursunuz. Şimdiden afiyet olsun…

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR