Ballı Adaçayı Maskesi

Hem sağlığımıza hem de güzelliğimize katkısı olan bal ve adaçayının uyum sırrını sizin için derledik. Konuya ilişkin detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz. Peki, ballı adaçayı maskesi nasıl yapılır? Ballı adaçayı maskesinin kullanımı nasıldır? Detaylar haberimizde…

22.06.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:47) Ballı Adaçayı Maskesi

BALLA ADAÇAYININ UYUM SIRRI NEDİR?

Doğal yaşam, yüzyıllardan beri kucağını bizlere açmış, içinde barındırdığı türlü nimetle varlığını sürdürmüştür. Bu anlamda, tabiatın sunduğu çözümleri fark edebilmek adına, kimi bitkilerden ve özlerden yararlanmak da sağlığımıza katkı sağlayacaktır.

Doğanın büyük mucizelerinden biri sayılan bal, tek başına kullanıldığı gibi, birçok bitkiyle de kullanılarak, kürlerin vazgeçilmez unsurlarından biri olmayı sürdürmektedir. Balla birlikte kullanılan bitkiye göre yapılan her maske, cilde farklı şekillerde tesir etmektedir.

Ballı adaçayı maskesi de balın bu güçlü etkisinin adaçayıyla buluşmasına neden olmaktadır. Dünyada ve Türkiye’de binlerce çeşidi bulunan adaçayı, kokusu itibarıyla kozmetik sektörünün de göz bebeği haline gelmiştir. Alzheimer’den soğuk algınlığına, dişeti kanamalarından menopozun etkilerini düşürmeye, âdet düzensizliğinden önlemeden ruhsal çöküntüye kadar pek çok sorunun da üstesinden gelmek adına başvurulan temel bir bitkidir. Böylesi etkili bir bitki, başka bir etkili malzeme olan balla buluşunca, ortaya mucizevi bir maske çıkmaması da olanaksızdır.

Bal, doğal bir yumuşatıcı olarak cilde etki ederken, anti bakteriyel yapısı sayesinde, sivilceleri de azaltmada önemli rol oynar. Balı adaçayıyla bir araya getirdiğimizde, cildimizin kuruyup, yıpranması, pul pul olması mümkün değildir.

Ballı adaçayı maskesi, cildin ölü derilerini tazelemek, onu nemlendirmek anlamında etkin bir başvuru yöntemidir.

BALLI ADAÇAYI MASKESİ NASIL YAPILIR?

Ballı Adaçayı Maskesi yapılırken, dikkat edilecek en temel unsur, bal seçimidir. Nitekim, malzemenin organik olması, maskenin de etki katsayısını arttıracaktır.

3 yemek kaşığı organik bala, 2 damla adaçayı yağı damlatmalı; mevcut karışımı 2 damla kayısı yağıyla da seyreltmelisiniz. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra, alnınızdan başlayarak boynunuza değin yedirerek sürmelisiniz. Ellerinizle dairesel masaj hareketleri yapmanız, gözlerinizin kenarlarındaki çizgileri, burnunuzun kanatlarını, ağzınızın üst bölgesini, çenenizi ve boynunuzun altını ovmanız da maskenin nüfuz etkisini arttıracaktır.

Yaptığınız bu karışımı 30 dakika kadar bekletip, sonrasında da ılık suyla yıkadığınızda, cildinizin nefes aldığını ve yumuşacık olduğunu hissedeceksiniz. 

BALLI ADAÇAYI MASKESİNİN KULLANIM SÜRESİ NE ŞEKİLDEDİR?

Ballı Adaçayı Maskesi, ciltteki kuruluk derecesine göre, tercihen haftada en az 2-3 kez kullanılabilir. Maskeyi yüzünüze uyguladıktan sonra, nemlendirici ya da gülsuyu gibi malzemelerle takviye de yapmanız, gözeneklerinizin nefes almasına yardımcı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal