Balkabaklı Ekmek Tarifi

Balkabak tatlısı oldukça sevilir ve tüketilir. Peki, hiç bal kabağından ekmeği denediniz mi? İşte, bal kabaklı ekmek tarifi...

Balkabaklı Ekmek Tarifi

Bal kabağından ekmek yaparak lezzetli bir ekmek elde edebilirsiniz. Peki, bal kabağından ekmeği nasıl yaparsınız?

MALZEMELER

2 su bardağı un

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı öğütülmüş muskat

2 su bardağı şeker

3/4 su bardağı yumuşak tereyağı

2 büyük boy yumurta

450 gr balkabağı püresi

NASIL YAPILIR?

Fırını 165 derecede ısıtın ve ekmek kalıplarını yağlayın. Unu, tuzu, kabartma tozunu, karbonatı ve baharatları bir kapta güzelce karıştırın. Farklı bir kapta tereyağını ve şekeri mikserle çırpın. Her bir malzemede çırparak sırasıyla yumurtayı ve balkabağı püresini katın. Karışımın topaklaşmış ve tane tane gözükmesi gayet olağandır. Unlu karışımı da birleştirerek düşük hızda güzelce karışana kadar çırpın. Karışımı ekmek kalıplarına koyun ve 65 – 75 dakika pişirin. Somunları 10 dakika kalıplarında soğumaya bırakıp ardından hepsinin soğuması için ızgaraya çıkarın. Ekmekleriniz ertesi güne kalırsa dilimler şeklinde kızartabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri