Balıksırtı Saç Modelleri

Çoğu kadın çocukken saç örmeyi öğrenir. Ancak örgü becerilerinizi yükseltmek istiyorsanız, balıksırtı saç modelleri denemek mutlaka işinize yarayacaktır. Biraz pratik yaparak, klasik bir örgü kadar hızlıdır, ama sonuç? Çok, çok daha muhteşem!

22.06.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-12:25) Balıksırtı Saç Modelleri

Balıksırtı örgüsü adını balıksırtı görünümüne borçludur: Deseni bir balığın omurgasını anımsatır. Bir balıksırtı örgü yapmak için tek şart: orta kalınlıkta, orta uzunlukta veya daha uzun saçlara sahip olmanızdır.

Balıksırtı örgü için gereken malzemeler;

  • Tarak (Saçı istenilen yöne ayırmak için)
  • Saç tokası (Saçı güvende tutmak için. İpucu: Küçük, şeffaf lastikler en iyisidir)
  • Çeşitli saç iğneleri (Saçın düşmemesine yardım etmesi için)
  • Saç spreyi (Saç spreyi ile sabitlemek, balıksırtı örgünüzün tüm gün (veya gece) bozulmamasını sağlar.

Balıksırtı Örgü Talimatları

Saçınızı örmeden önce yıkamayın. Saçlarınız hafif kirliyken daha kolay şekil almasına ve daha kuvvetli tutuş sağlamasına yardımcı olacaktır.

İpucu: Saçınızı örmeden önce kuru şampuan kullanarak hacim verebilirsiniz.

Balıksırtı Örgü Çeşitleri

Balıksırtı örgüsü çekirdek bir örgü tekniğidir ve ustalaştıktan sonra birçok şık görünüm yaratabilirsiniz. Burada, balıksırtı tekniğini kullanarak hem zengin hem de basit stilleri gösteriyoruz. Biraz pratik yaparak, örmeye başlamak garantilidir!

  • Minimalist at kuyruğu balıksırtı örgü

Saçınızı tarayın ve boyun hizanızdan saçınızı toplayın. Balıksırtı örgünüzü tokanızın olduğu yerden örmeye başlayın. Balıksırtı örgünüzü toka ile bağlayın ve parlaklık vermesi için saç spreyi kullanın.

  • Yarım balıksırtı örgü

En son örgülü saç modeli trendini denemek ister misiniz? Ya da saçlarınızı toplamayı mı tercih edersiniz? Çözüm: Her ikisinin de karışımı! Bu yarım balıksırtı stilinde, normalde yüzünüzü çevreleyen iki yan parça arkaya ayrı ayrı ve daha sonra birlikte örülür.

  • Dağınık balıksırtı örtü

Saçlar iki geniş bölümde gevşekçe örülür. Ardından, her iki örgüyü ellerinizle açın elde etmeniz gereken kusurlu bir görünümdür, bu yüzden birkaç saç teli örgüden dışarı çıkarsa sorun teşkil etmez. İhtiyacınız olan tek şey, omuz uzunluğunu geçen saç ve toka.

Balık sırtı örgü modelleri yeni başlayanlar için karmaşık görünebilir buna rağmen, oldukça kolaydır adımları izleyerek uygulamalı olarak örme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • Tüm saçlarınızı alıp eşit iki parçaya bölünerek başlayın. Yeni başlayanlar için at kuyruğu gibi bir örgünün tabanında lastik toka kullanarak başlamak en kolay yoldur.
  • Sağ taraftan küçük bir saç alın ve bunları bir araya getirerek sola tarafla birleştirin. Saçları her zaman ördüğünüz yerin altından geçirin, sonra ters bölümü önüne yerleştirin.
  • Sol taraftan, son olarak aynı boyutta küçük bir saç parçası alın ve sağdaki saçla birleştirin.
  • Saçınızın uçlarına ulaşıncaya kadar işlemi tekrarlayın, sonra bir saç tokası kullanarak bitirin. Gevşek saçları yerinde tutmak ve gün boyu balıksırtı örgüsünü sallamak için biraz saç spreyi ile hacim verin.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal