Balık Nasıl Çıtır Çıtır Olur?

Balık sezonundayken balık yemek gerek. Ancak balık dediğin hele hamsiyle çıtır çıtır olmalıdır. Peki, balık nasıl çıtır çıtır yapılır?

13.09.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-10:50)

Balığı çıtır çıtır yapmak için süt kullanmanız gerek desek şaşırır mıydınız? Üstelik dinlendirmeniz de gerek.

BALIK NASIL ÇITIR ÇITIR YAPILIR?

Balığın çıtır çıtır olabilmesi için yıkanıp temizlenmesinin ardından iyice kurutulması lazımdır. Balığı rahatça temizleyebilmek için temizlemeye başlamadan evvel balık üstüne bir miktar sirke dökülebilir.
Hepsi kurulanmış olan balık pişirilmeden evvel süt içerisinde dinlendirilmelidir. Bu balığın daha çıtır olmasını ve daha iyi pişmesini mümkün kılar. Sütte dinlendirilen balık pişirilmeden evvel son olarak galeta ununa ve yumurtaya bulanmalıdır. Kızartılması için tavaya yerleştirilen balık pişirilmeye başlanır. Balığın iyi pişip pişmediğini anlamak için balığın kılçıklı bölümünü etten ayrılması sağlanmaya uğraşın. Eğer kılçık etten rahatça ayrılıyorsa balık pişmiş manasana gelir ve lezzetle yiyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra, bir balığın çıtır olabilmesi için taze balık alınması gerekmektedir. Taze olmayan balık ne kadar uğraşılsa da arzu edilen çıtırlıkta ve lezzette olamaz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal