Balık Kızartmaları Yağı Nasıl Daha Az Çeker?

Balık kızartırken çok yağlı olmamasını isteriz. Çünkü tadını bozar. Peki, balığı kızartırken nasıl daha az yağ çekmesini sağlarız?

Balık Kızartmaları Yağı Nasıl Daha Az Çeker?

Balık kızartmalarının yağını az almak için bazı yöntemler derledik. İşte, balığı kızartırken daha az çekme yöntemleri...

BALIK KIZARTMALARI YAĞI NASIL DAHA AZ ÇEKER?

Balıkları temizleyip güzelce kuruladıktan sonra üstüne sıvı yağ sürüp unu bulayın. Bu şekilde balıkların daha az yağ çekmesini sağlarsınız. Balıkları kızartırken, çok fazla ateşte kızartın. Az ateşte kızarttığınız balık yağ çeker. Balık kızartırken ısı ayarını değiştirmeyin. Yağın soğuması balıkların daha çok yağ çekmesine sebep olacağından balıkların aynı ısıda piştiğine özen gösterin. Balıklar tavada aynı zamanda çevrilmeli ve tamamı beraber alınmalıdır. Kızarmış balığın yanına yağı soğutmamak için yeni balıklar konmamalı. Kızartma tavasından yağı süzdürülerek tabağa konan balıkların peçete üstüne yerleştirilmesi fazla yağın çekilmesini sağlayacaktır. Teflon tavalar, balığın tavaya yapışmasını engeller, üstelik balığın az yağda kızarmasına destek olur. Tavayı ocağa aldıktan sonra tavanın kızmasını bekleyin. Tava ısınınca yağını koyun. Yağı yakmadan balıkları tavaya koyun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri