Bal Saç Uzatır mı?

Balı saç bakımında kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Hem tüketerek hem de saçlarınıza sürerek kullanabileceğiniz balın saça olan faydalarını sizin için bir araya getirdik. Peki, balın saç bakımında kullanımı nasıldır? Detaylar haberimizde…

22.06.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:24) Bal Saç Uzatır mı?

Biz kadınlar saçımıza bakım yaparken dışarıdan sürdüğümüz şeylerin saçımıza iyi geldiğini ve bu bakımın yeterli olduğunu düşünürüz genelde ama bu bir yanılgıdır. Saçın ilk önce bakımlı, sağlıklı ve parlak olabilmesi için doğru beslenmeli ve bol bol su tüketmeliyiz bunların yanında yapacağımız bakımlarla birlikte ancak sağlıklı bir saçımız olacaktır. Saç dökülmesi, saç kuruluğu gibi şikayetlerin hemen hepsi saç derisi ile ilgili problemlerdir. Yani sağlıklı saçlara sahip olmanız için sağlıklı bir saç derinizin olması lazım.

Saç kökleriniz nefes aldığı takdirde sağlıklı ve hızlı uzayacaktır. Ayrıca her gün saç yıkamak, çok sıcak su ile duş almak ya da fazla kimyasal kullanımı gibi etkenler saçımıza zarar verir. Bizde bu yazımızda size balın yararlarından ve saça kullan şekillerinden bahsedeceğiz. Balın kuşkusuz ki insan sağlığı üzerinde çok büyük etkisi olduğunu bilmekteyiz. Aynı zamanda bal saçlara da sağlık veren bir madde olmakla beraber saç köklerinde zayıflayan ve incelen yerleri de güçlendirir. Tahriş olan saç köklerinin kendine gelmesine yardımcı olur. Bal ile yapacağınız kürler sayesinde ise saç derinizin açılmasını sağlarken sağlığına kavuşturabilirsiniz. Bal saç uzatır mı? Sorusundan önce dilerseniz balın yararlarından bahsedelim biraz.

BALIN YARARLARI NELERDİR?

  • Balın en önemli yararlarından biri de saçı parlak göstermesi olacaktır. Eğer saçlarınız mat bir görünüme sahipse mutlaka saç bakımıza bir kaşık balı eklemelisiniz.
  • Ballı saç şampuanlarından da aşina olduğumuz gibi bal saçları gerçekten güçlendirir ve besler. Ama bu şampuanlardaki bal oranının kesin sayısını tabi ki de bilmiyoruz. O yüzden yine en iyi olacak şey doğal yollardan saçlarınızı beslemek ve bal kürleri uygulamak olacaktır.
  • Bal saçlarınızın nemli ve güçlü bir görünüme gelmesini sağlar bu yüzden de saçlarınızı kestirmek zorunda kalmayacağınız için kısa süre de sağlıklı uzun saçlara kavuşacaksınızdır.
  • Saçınızın kurumasına engel olacağından kepek problemi ile de savaşacaktır.

BALLIN KULLANIMI

Eğer saçınız çok fazla elektrikleniyor ve düzgün bir şekil almıyorsa işte o zaman bal kullanmalısınız. Bal saç uzatır mı? Dendiğinde eğer doğru kullanım uygulanırsa uzatır demek mümkündür. Yazımızın sonlarına doğru yaklaşırken ballı bir maske tarifi vermeden bitirmeyelim istedik, işte detaylar…

BALLI SAÇ MASKESİ

  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı

NASIL YAPILIR?

Öncelikle yumurtayı güzelce çırpın ve ardından zeytinyağı ve balı yavaşça ekleyin. Ve birbirine karıştığından tamamen emin olduktan sonra saçınızı ikiye ayırıp sürmeye başlayın. Karışımı saç köklerinizden başlayarak saç uçlarınıza doğru iyice yaymalısınız. Ayrıca balın saç derinize iyi nüfus etmesi için saç derinize masaj yapmayı unutmayın. Daha sonra saçlarınızı toplayın ve bone ya da havlu ile kapatın bu işlem saçınıza hava aldırmayacağı için köklere daha iyi nüfus etmesini sağlayacaktır. Maskeyi yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile güzelce yıkayın.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal