Bağışıklığı Güçlendiren Meyve Suyu Tarifi

Taze sıkılmış meyve suyu veya sebze suyu doğru karışım elde edildiğinde beyninizi besler, bağışıklığınızı güçlendirir ve daha sağlıklı olmanızı sağlar. Peki, doğru karışımlar hangileridir? Detaylar haberimizde...

Bağışıklığı Güçlendiren Meyve Suyu Tarifi

Bağışıklığı Güçlendiren Meyve Suyu Tarifi

Bağışıklık sistemi vücudu hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan görevi görür. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirmek oldukça önemlidir. Doğru meyve ve sebzelerin suyunu karıştırarak hazırlayacağınız meyve suyu ile bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. İşte gücünüze güç katacak olan doğal meyve suları...

PANCAR – ELMA SUYU

Pancar ve ıspanakta doğal olarak bulunan nitrat, kasların kasılma gücünü arttırıp oksijeni daha verimli kullanmasını sağlayarak vücuda enerji sağlar.

MALZEMELER

  • 2 orta boy pancar
  • 2 kırmızı elma
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet salatalık
  • ½ adet soyulmuş limon
  • 1 cm taze zencefil

Porsiyon Başına:

Kalori: 167, Yağ: 1g, Karb: 42g, Protein: 4g

NOT: Suyunun tamamen çıkması için meyve-sebzeyi makinenin malzeme konulan bölümüne sığacak parçalara bölerek koyun. Bütün malzemeleri sırasıyla bu bölmeden geçirin. Ya hemen için ya da buzdolabında bekletin. Bu tarif 2 kişiliktir.

MAVİ YEMİŞ – LAHANA SUYU

Kırmızılahana ve mavi yemişe rengini veren son derece güçlü antosiyanin antioksidanları, beyin işlevleri için oldukça faydalıdır.

MALZEMELER

  • 200g kırmızılahana
  • 150g mavi yemiş
  • 1 adet elma
  • 1 adet salatalık
  • ½ adet soyulmuş limon

Porsiyon Başına:

Kalori: 154, Yağ: 4g, Karb: 39g, Protein: 3g

MANGO – ANANAS SUYU

Bu meyve suyunun içeriğindeki bol C vitamini kan basıncınızı düzenlemeye yardımcı olur.

MALZEMELER

  • 1/3 adet soyulmuş ananas
  • 1 adet soyulmuş mango
  • ½ adet soyulmuş tatlı turp
  • 1 adet sarı dolma biber
  • 1 adet salatalık
  • 10g taze nane
  • ½ adet soyulmuş misket limonu

Porsiyon Başına:

Kalori: 253, Yağ: 1g, Karb: 64g, Protein: 5g

NOT: Meyve sıkacağınız yoksa tüm malzemeyi doğrayıp 2 su bardağı suyla robota atın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın. Karışımı süzgeçten geçirerek posasını alın veya seviyorsanız posalı da içebilirsiniz. Robotunuz küçükse malzemenin yarısını kullanın.

Kış Kabağı – Portakal Suyu

İki besinde de bulunan bol miktardaki C ve A vitaminleri, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuğa karşı koruyor ve vücudu daha enerjik hale getiriyor.

MALZEMELER

  • ½ orta boy soyulmuş tatlı kış kabağı
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet soyulmuş portakal
  • 1 adet turuncu dolma biber
  • 1 adet soyulmuş limon
  • 1 cm taze zencefil

Porsiyon Başına:

Kalori: 187, Yağ: 1g, Karb: 48g, Protein: 4g

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR