Bademli Kurabiye Tarifi

Kurabiye sevenlerin hep bir favorisi vardır. Ya tarçınlı ya çikolatalı ya da sade severler. Ama herkesin sevebileceği bir kurabiye vardır ki o da bademli kıyır kıyır kurabiye... İşte mutfağınızı harika kokusuyla saracak bademli kurabiye tarifi...

02.07.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-17:51) Bademli Kurabiye Tarifi

İster çayınızın yanına isterseniz de süt ile afiyet ile yiyebileceğiniz bir kurabiye sizi mutlu edecektir. Hem de içerisinde badem de kullanıyorsanız daha lezzetli olacaktır.

MALZEMELER

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı badem
  • 180 gram tereyağı
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri

NASIL YAPILIR?

Bademleri küçük parçalar haline getirin ve bir tavanın içine alın. Üzerine istenilen miktardaki unun önce yarısını ekleyin. Ocağın altını açın ve kısık ateşte kavurmaya başlayın. Un renk değiştirene kadar bu kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi sonrasında bademleri ve unu karıştıracağınız kabına alın. Havalandırarak karışımı karıştırın. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, pudra şekerini, unun kalan kısmını, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Karışımı hamur kıvamına gelene ve tereyağı el ısısıyla eriyene kadar yoğurun.

Hamuru tezgahın üzerine alarak merdane yardımıyla inceltmeden açın. Kurabiyelere ay şeklindeki bir kalıp yardımıyla veya bir su bardağı yardımıyla şekil verin. Tabanına önceden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinin üzerine kurabiyeleri belli aralıklarda koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırının orta kısmına tepsiyi yerleştirin ve üzerleri renk alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra geniş bir kaba alın. Kurabiyelerin üzerini tamamen pudra şekeriyle kaplayın. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal