Bademli Keşkül Nasıl Yapılır? Bademli Keşkül Tarifi

Tatlı tercihinizi hafif ve sütlü olanlardan yana kullanıyorsanız işte tam da size göre bir tarifimiz var. Bademin enfes lezzeti ile sütün yumuşacık yapısı buluşuyor. Peki evde bademli keşkül yapmak isterseniz nelere dikkat etmeniz gerekir gelin birlikte bakalım.

Bademli Keşkül Nasıl Yapılır? Bademli Keşkül Tarifi

Sütlü tatlılar içinde en çok sevileni şüphesiz keşküldür. Yumuşacık yiyimi, enfes tadıyla keyfinizi yerine getirecek harika bir lezzet. İşte kendi ellerinizle keşkül yapmanın püf noktaları.

KEŞKÜL TARİFİ

Malzemeler:

-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı toz badem
-1 Yemek kaşığı nişasta
-2 yemek kaşığı pirinç unu
-1 yumurta sarısı
-1 vanilya

Süslemek için:

-File badem

Hazırlanışı 

-Sütü tencereye alın ve henüz soğukken şekeri, yumurta sarısını ve bademi ekleyin.
-Nişastayı suyun içerisinde ezin. Süt kaynadıktan sonra da nişastayı ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca kaselere bölüştürün.
-Soğuması için bir süre bekleyin ve üzerini file badem ile süsleyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri