Badem Yağı Saç Uzatır mı?

Hızlı saç uzatmak isteyen birçok kadın çareyi doğal yağlarda buldu. Bu doğal yağlardan biri olan badem yağıda saçların hızlı uzamasını sağlarken kepek probleminin de çözülmesini sağlıyor. Peki, badem yağının faydaları nelerdir? Badem yağının saça faydası nedir? Detaylar haberimizde…

22.06.2020-15:05 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:57) Badem Yağı Saç Uzatır mı?

Yağların saçımızdaki yararlarını artık hepimiz biliyoruz şüphesiz ki. Badem yağı da bu yağlardan birisi. Saçlarımıza bakım yaparken birçok kozmetik ürün kullanmaktayız ve bunları satın alırken neye, nasıl iyi geldiği hepsinin üstünde ibarelerle belirtilmekte. Ancak tercihimizi doğal yollardan veya bitkisel yollardan yapacağımızda kullanacağımız yağları veya başka herhangi ürünlerin tam olarak neye iyi geldiğini araştırmamız gerekiyor. Saçınızın ihtiyacına yönelik seçimler yapmanız bu sebepten önemli olacaktır.

Aksi halde yapacağınız bakımlarla saçınızı yanlış yönlendirebilir alerji gibi durumlara yol açmasına neden olabilirsiniz. Bu yüzden bakımınıza başlamadan önce iyice araştırmalı ve ona göre cildinize veya saçınıza ürünleri sürmelisiniz. Ayrıca kulaktan dolma hikayelere de çok fazla önem vermeyiniz çünkü bir başkasında mucizeler yaratan bir tarif sizde hiç işe yaramayabilir de. Badem yağı saç uzatır mı? Yazımızda sizin için badem yağı konusun da her şeyi araştırdık. İşte gelelim badem yağına...

BADEM YAĞI

Badem yağı badem tohumlarından elde edilir. Yağ olması için soğuk pres yöntemi kullanılır. Ayrıca E vitamini açısından oldukça zengin bir yağdır. Bunun yanında D vitamini, magnezyum ve kalsiyum içerir. Ayrıca tatlı ve acı olarak ikiye ayrılır. Kozmetik amaçlı ve bakım yapılarak kullanılacak yağ çeşidi ise tatlı badem yağı olacaktır. Ayrıca badem yağının saçta kullanımı oldukça kolay olduğundan tercih edilecek pratik yöntemlerden de biri olacaktır ayrıca. İçerisinde bulundurduğu protein sayesinde saça oldukça yarar sağlayan bir yağdır.

BADEM YAĞININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

  • Badem yağını saçınıza masaj yaparak uygularsanız eğer kan dolaşımını hızlandıracağından saçınızın daha çabuk uzamasına etki edecektir.
  • Badem yağı farklı asitler içerdiğinden saçı nemlendirir, yumuşak ve parlak gözükmesini sağlar. Kuru saç tipine sahipseniz badem yağı tam size göre olacaktır.
  • Ayrıca kepek problemine de iyi gelmektedir badem yağı. Eğer saçlarınızın kepek probleminde şikayetçiyseniz hafta da bir uygulayarak kepek probleminizden kurtulabilirsiniz.

Badem yağı saç uzatır mı? Sorusuna geldiğimizde ise tam olarak uzatıyor kesin bilgidir demek doğru olmayacaktır. Ancak saç uzamasına dolaylı yoldan etki ettiği de bir gerçektir. İçeriğindeki A, B ve E vitaminleri ile saçları beslediğinden sağlıklı saçlarınızı koruyacak, yıpranmış saçlarınızı ise iyileştirecektir. Düzenli olarak kullandığınızda saçınızdaki kırık problemlerinin bile ortadan kalktığını göreceksiniz. Böylece saçınız zaten kestirmeye gerek kalmayacağı için sağlıklı uzayacağından sizde uzun saçlara kavuşmuş olacaksınız. Son olarak badem yağı saç uzatır mı? Yazımızda badem yağı saça nasıl sürülür? sorusuna değinmek istiyorum.

Badem yağını eğer saçınızda uzun süre bekletebilecek bir vaktiniz varsa kesinlikle faydası artacaktır. Eğer gece yatmadan önce saçınıza güzelce sürüp bone ile bekletip sabah uyandığınızda yıkarsanız etkisinin iki kat arttığını göreceksiniz. Badem yağının özellikle etki ettiği saç tiplerinden biri de kıvırcık saç tipleridir. İçeriğindeki E vitamini sayesinde nemlendirir ve kırıklarını onarır.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal