Bacakları Sıkılaştırmanın Yolları

Bacak sıkılaştırmanın yolları bir süre bacaklarınıza ağrıya sebep olsa da 2-3 kez yapmanız ardından alışacaksınız. Peki, bacak sıkılaştırmak için doğru egzersizler neler? Evde nasıl egzersiz yapabiliriz? Tüm detayları sizin için anlattık.

13.06.2020-15:46 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:43) Bacakları Sıkılaştırmanın Yolları
Sarkık ve güçsüz bacaklar yerine sıkı bacaklara sahip olmak aslında çok kolay. Evde yapabileceğiniz egzersizlerle bir ayda değişimi fark edebilirsiniz. Bunun için sadece sabırlı olmanız ve ara vermemeniz gerekiyor. Bacak sıkılaştırmanın yolları bir süre bacaklarınıza ağrıya sebep olsa da 2-3 kez yapmanız ardından alışacaksınız. Peki, bacak sıkılaştırmak için doğru egzersizler neler? Evde nasıl egzersiz yapabiliriz? Tüm detayları sizin için anlattık.
Bacak Sıkılaştıran Egzersizler Nelerdir?
Bacak sıkılaştırma yollarını birçok yerde görmüş olabilirsiniz. Bu egzersiz bacakları yoran ve sıkılaşması için düzenli aralıklarla yapılması gereken egzersizlerdir. Düzenli yaptığınız sürede sonuçlarını birkaç ay içerisinde fark edebilirsiniz.
• Squat bacak ve kalça sıkılaştırmak için yapabileceğiniz egzersizlerden biri. Ayak parmak uçlarınızı yanlara bakacak şekilde iki yana doğru omuz hizasında açın. Bacak inceltmek için yapacağınız squat egzersizinde iç bacaklarda kasılma hissedeceksiniz. Normal squat gibi dizlerinizi kırarak eğilip kalkın. Günde 10-15 ile başlayabilir daha sonra 20-30 olarak devam edebilirsiniz.
• Tekme hareketleri çok yorulmadan yapabileceğiniz kolay egzersizler arasında. Bacaklarınızı omuz genişliğine açarak dizinizi 90 derece kırın ve geriye doğru tekme hareketi yapın. İki bacağınız için ayrı ayrı 15 kez yaparak başlayabilirsiniz.
• Kalçaları ve bacakları sıkılaştırmak için geriye tekme hareketini günde 20 kez yaparak başlayabilirsiniz. Bacaklarınızı omuz hizasında açın ve belinizi dik tutun. Dizinizi kırmadan geriye doğru tekme hareketi yapın.
• Yan bacak hareketleri yerde yapabileceğiniz kolay hareketledir. Yere yan bir şekilde uzandıktan sonra dirseğinizden destek alarak dengeli bir pozisyona geçin. Bacağınızı indirin ve kaldırın. Diğer bacağınıza geçerek aynı işlemi tekrar edin. Bacaklarınız için ayrı ayrı 20 kez tekrar edebilirsiniz.
Bacak Sıkılaştırmanın En Kolay Yolu Nedir?
Bacak sıkılaştırmanın yolları düzenli egzersizler yapmak olduğu için kolay yöntemler birçok insanın merak konusu oluyor. Bacak egzersizleri arasında yerde yapabileceğiniz kolay hareketler vardır. Bu hareketleri yatağınızdan bile yapabileceğiniz için yorulmanız ve yüksek bir enerji sarf etmeniz gerekmiyor. Sabah uyandığınızda yan bir şekilde bacaklarınızı açıp kapayabilirsiniz. 15-20 kez tekrar etmeniz yeterli.
En kolay bacak sıkılaştırma hareketlerinden biri de yattığınız yerden bacaklarınızı makas şeklinde açıp kapatmak. Egzersiz yapmak vücudunuzu yoruyor ve sonraki günlerde ağrı oluyorsa yerde yapılan hareketlerle başlamanız ve bir süre devam etmeniz daha kolay olacaktır. Bacaklarınız alıştıktan sonra duvar oturma hareketini düzenli yaparak kısa sürede bacaklarınızı sıkılaştırabilirsiniz.
İç Bacak Sıkılaştırmak için Ne Yapılmalı?
Bacakları sıkılaştırmanın yolları arasında farklı hareketler bulabilirsiniz. Eğer iç bacaklarınızı sıkılaştırmak istiyorsanız Sumo quat yapmanız gerekiyor. Bu harekette ayak uçlarınız yanlara bakmalı ve bacaklarınızı omuz hizasında açmalısınız. Eğilip kalkarken iç bacaklarınızın çalıştığını hissedebilirsiniz. İç bacak sıkılaştırma için bacak kaldırma hareketini düzenli yapabilirsiniz. Bir bacağınızın 90 derece kırarak yerde kalan bacağınızın önüne getirin ve altta kalan bacağınızı kaldırın. Zor bir hareket olduğu için günde 5-10 kez yaparak başlayabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal