Babet Giymenin Zararları

Ayakları sıkan sert kalıplarla eziyet çektiğimiz yılları geride bırakmanın zaferini spor ayakkabı modasıyla kutluyoruz. Peki babet giymenin zararları nedir? Babet modeller kullanmak istiyorsak nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Bilmeniz gereken tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

09.06.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-11:35) Babet Giymenin Zararları

Babet ayakkabılar bir sezonun efsanesi olarak kaldı ve artık birçok kadının görmek istemediği modeller arasında.

Babet Giymek Ne Gibi Sağlık Sorunlarına Yol Açar?

Babet ayakkabı tabanı yerle bir ayakkabılar olduğu için günlük hayatta kullanışlı değildir. Topuklu ayakkabılardan daha rahat olduğu düşünülse de gün içinde şiddetli topuk ağrılarına sebep olabilir. Burnu kapalı olan bu modellerin tasarımı ayağı zarif göstermesi için genellikle sıkı kalıplardan oluşuyor. Hem ayak topukları hem de parmaklar uzun süre kullanımda şiddetli ağrılara maruz kalabiliyor.

Parmakları sıkıştıran ve nefes aldırmayan bu modellerde tırnak batması gibi sorunları yaşayabilirsiniz. Ayak parmaklarının şişmesine ve morarmasına da sebep olabilir. Bu sorunları sadece yüksek topuklarda yaşayacağımızı düşünsek de dümdüz tabanlı bu ayakkabılar günlük kullanım için aslında doğru bir seçim değildir.

Babet Ayakkabılar Rahat Değil Mi?

Babet, kadınların yaz günlerinde tercih ettiği modeller arasındadır. Yıllar önce hayatımıza giren bu eziyetten her kadın payını almıştır diye diyebiliriz. Babet giymenin zararları birkaç saat ayağımızda kalmasıyla anlaşılıyor. Sert yapılı bu ayakkabılar mutlaka bileklerinizi kesecektir. Buna çözüm üretmek için arkası lastikli modeller çıksa da bileceği tam oturduğu için daha çok sıkıyor.

Dümdüz tabanlarla gün içinde daha rahat hareket edeceğimizi düşünmüştük. Ancak babet ayakkabıların tam bir hayal kırıklığı olduğunu hep birlikte öğrendik. Ayakkabının tabanları ince olduğu için gün içinde üzerindeki ağırlığın artması topuk ağrısına sebep olur. Aynı zamanda ayaklarınızı sıkan bu modellerle aslında rahat adımlar atamazsınız. Eğer taşlı bir yolda yürürseniz taşların hepsini ayağınızda hissedebilirsiniz. Günlük kullanım için rahat olmayan bu modeller artık sadece tatillerde tercih ediliyor.

Hangi Kadınlar Babet Tercih Etmeli?

Babet ayakkabılar ayağı ince kadınların tercih etmesi gereken modellerdir. Ayakkabıların modeli de ince yapılı olduğu için daha kolay kullanabilirsiniz. Eğer ayaklarınız vücudunuza oranla büyük kalıyorsa bu modeller uzak durun. Dümdüz tabanlı ayakkabılar ayaklarınızı olduğundan daha kalın gösterir.

Babet seçimi yaparken ayak şeklini göz önünde bulundurmalısınız. Taraklı ayaklara sahip olan kadınlar bu ayakkabılardan uzak durmalı. Babet ayakkabı kullanmak istiyorsanız günü çok ayakta geçirmemeniz de önemli. Uzun süre kullanım için seçemeyeceğiniz bu ayakkabılar tüm ayaklara zarar verebilir.

Babet Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Babet seçerken ayakkabının esnek olmasına ve dar olmamasına dikkat edilmelidir. Babet giymenin zararları hafife alınmayacak ve sağlığınızı tehlikeye atabilecek zararlardır. Bu nedenle ayaklarınızı sıkan sert kalıplar tercih etmeyin. Ayakkabıyı elinizi alın ve öne arkaya esnetin. Esnek modelleri daha rahat hareket etmenizi sağlar. Seçim yaparken ayağınızdan büyük modeller tercih edebilirsiniz. Ayağa tam olan ayakkabılar kullanışlı olmayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal