Son Dakika Coronavirüs Haberleri Korona Yaz 8119'a Gönder 10 ₺ Bağışta Bulun

Ayvalı Pilav

Ayvalı Pilav Yapılışı

Ayvalı Pilav

Ayvalı Pilav

MALZEMELER

  • 1 adet ayva (taze olması önemli değil)     
  • 2 adet soğan                                                                                                  
  • 50 gram ceviz içi                                                                                             
  • 2 bardak baldo pirinç                                                                                  
  • Yarım su bardağı zeytinyağı                                                                           
  • 3.5 – 4 Su bardağı Su                                                                                 
  • 100gram soyulmuş ve haşlanmış kestane                                                           
  • 2 kaşık toz şeker                                                                                             
  • 1 çay kaşığı tarçın                                                                                           
  • 1 demet maydanoz                                                                                           
  • Tuz

Ayvalı Pilav Yapılışı

  • Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak bir suda 30 dakika kadar bekletin.
  • 30 dakikanın ardından pirinci bol suyla yıkayın ve ardından süzün.
  • 2 tane soğanı soyun ve ardından küp şekilde doğrayın.
  • 1 tane ayvayı soyduktan sonra küp şekilde doğrayın ve kararmasını önlemek için limonlu suda bekleyin.
  • Maydanozları kıyın
  • Zeytinyağınızı tencerede ısıtın ve ardından soğanları ekleyip kavurun.
  • Tencereye pirinci de ilave ettikten sonra karıştırın.
  • Ayva, şeker, tarçın, tuz ve suyu ilave edin.
  • Su fokurdamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler suyunu çekene dek tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
  • İyice piştiğine kanât getirdikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.
  • Haşlanmış kestaneleri ve cevizleri pilava ekleyip iyice harmanlayın ve servis etmeden öncede üstlerine maydanoz ekleyerek süsleyin. Afiyet olsun....

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR