Ayvalı Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

Ayvanın kerevizin güçlü tadını hafiflettiği, ceviz ve süzme yoğurtla zenginleşen bu salatayı denedikten sonra çok beğenecek ve tekrar denemek isteyeceksiniz. Detaylar haberimizde...

17.03.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-17:55) Ayvalı Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

AYVALI KEREVİZ SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy ayva
  • 1 adet orta boy limon suyu
  • 30 gram kök zencefil
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gram dövülmüş ceviz içi
  • 500 gram süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

AYVALI KEREVİZ SALATASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Salata malzemelerini yoğurdun içinde kaybolmaması için her seferde yoğurdu iki kaşık ekleyip salatayı karıştırmakta yarar var. Kereviz ve ayvanın büyüklüğüne göre yukarıda verilen yoğurt ölçüsünden bir-iki kaşık eksik kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu nedenle yoğurdun hepsini bir defada eklemeyin.

AYVALI KEREVİZ SALATASI NASIL YAPILIR?

  • Kabuğunu soyduğunuz kök zencefili, yayvan bir salata kasesi içine rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Üzerine taze sıkılmış limon suyunu ekleyin.
  • Kabuğunu soyduğunuz orta boy ayva ve kerevizi rendenin büyük tarafıyla zencefil-limon suyu karışımının üzerine rendeleyin ve karıştırın.
  • Sarımsakları tuzla birlikte havanda dövün. Dövülmüş ceviz içi, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • Son olarak süzme yoğurdu kaşık kaşık ekleyip salatayı koyu kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Toz kırmızı biber veya tercih ettiğiniz başka bir baharatla süsleyerek servis yapın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal