Ayna Karşısında Sürekli Kusur Arıyorsanız Dikkat!

Quasimodo Sendromu ayna karşısında kendini sürekli inceleme ve kusur bulma hastalığı. Peki siz ayna karşısında kendinizi ne kadar inceliyorsunuz? Sürekli kusur bulup kendinizi eleştiriyorsanız dikkat hasta olabilirsiniz.

01.10.2019-09:21 - (Son Güncelleme: 01.10.2019-09:06)

Hepimiz aynaya bakmayı severiz ancak bazen ileri gidip kendimizi acımasızca eleştirebiliriz. Hatta aslında kendinizde olmayan bir kusur bile bulabilirsiniz. Peki bu bir hastalık mı? Gelin birlikte öğrenelim.

AYNADA KUSUR ARAYIŞI

Kişi bu durumda kendini sürekli ayna karşısında inceleyip kendini başkalarıyla kıyaslayarak ya da sürekli beğenmediği yeriyle ilgili çevresinden yorum alıp estetik operasyon yaptırmak için kliniklerine başvurur.

TAKINTILAR İNTİHARA GÖTÜRÜR

Kendisini devamlı inceleyen bu kişiler çirkin olduklarını kendilerini inandırarak kusurlu bölgelerini takıntıya getirirler. Takıntı haline gelen bu düşünceler kişiyi intihara kadar götürebilir.

SOSYAL MEDYA ETKİLİ

Zamanımızda sosyal medya ile bambaşka bir şekle bürünen güzellik anlayışı ve insanların tek tip bir şekle bürünmesi gençlerde bu sendromu etkileyebiliyor. Kişinin hayat kalitesi düşebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal