Ayakkabı Kokusu Nasıl Geçirilir? Ayakkabı Kokusu Giderme

Ayakkabı kokusu nasıl giderilir? Özellikle yaz aylarında terleme sonucu ayaklarda koku oluşabilir. Uzun süre havasız kalan ayaklar, ayakkabılarda koku oluşmasına neden olur? Ayakkabı kokusunu gidermenin yolları nelerdir? Ayakkabı kokusuna ne iyi gelir? İşte cevabı.

26.06.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-11:21)

Ayakkabıların kötü kokmasına neden olan etmenlerden ilki ayak mantarlarıdır. Ayak mantarlarının ayakkabılara temas etmesi haline, çok kötü bir kokunun ortaya çıkmasına neden olacaktır.

AYAKKABI KOKUSU NASIL ÇIKAR?

Diğer bir sebep olarak ise ayakkabıların kalitesizliği diyebiliriz. İkinci kalite malzemeden üretilen ayakkabılar zamanla kimyasal maddelerin kokusunu dışarıya bırakabilmektedir. Bu nedenle kaliteli ürünlerin tercih edilmesinde yarar vardır. Ayakkabıların kokmaması için dikkat edileceklerin arasında iki gün üst üste aynı ayakkabıyı giymemenizi söyleyebiliriz. 

Kaliteli pamuk çorapların giyilmesi de oldukça önemlidir. Ayaklar terlediğinde nemi emecek çoraplar seçilmelidir. Ayakkabıların rutubetsiz bir ortamda saklanması gerekebilir.

KOKU GİDERİCİ SPREYLER SIKIN  

Rutubet yine nemle ilgili olarak kötü kokunun meydana gelmesinde etkili rol oynamaktadır. Ayakkabılardaki kokuları giderebilmek için ayakkabı koku giderici spreyler de işe yarayabilir. Bu spreyler ayakkabıların iç kısmına sıkıldığında en azından geçici bir süre kokuyu ortadan kaldırmaktadır.

TURUNÇGİL KABUKLARI KOYUN

Kokuları yok etmek için kullanılabilecek diğer bir yöntem ise turunçgillerin kabuklarıdır. Bu kabukları ayakkabıların içine koyup sonra 1 gün bekletirseniz göreceksiniz ki kokuda ciddi bir azalma meydana geecek.

KEDİ KUMUNU DENEYİN  

Son yöntem olarak ise kedi kumunu deneyebilrisiniz.Evet kedi kumunu naylon çorabın içine 1-2 avuç kadar koyduktan sonra çorabın ağzını sıkıca bağlayın ve ayakkabının içine yerleştirin. 1 gece boyunca bu çorabı ayakkabının içinde bekletin ve sonucu şaşırarak görün.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal