Ayakkabı Boyama Teknikleri

Her türlü hava koşulunda yıpranan ve bakımı genellikle ihmal edilen ayakkabılarımızın, uygulanacak birkaç ayakkabı boyama tekniği ile ömrünün uzatılması ve güzelleştirilmesi mümkündür.İşte o çok sevilen ayakkabıların temizlik, boyama ve güzelleştirilmesi için uygulanacak basit birkaç adım.

11.07.2018-11:29 - (Son Güncelleme: 11.07.2018-10:59) Ayakkabı Boyama Teknikleri

Her türlü hava koşulunda yıpranan ve bakımı genellikle ihmal edilen ayakkabılarımızın, uygulanacak birkaç ayakkabı boyama tekniği ile ömrünün uzatılması ve güzelleştirilmesi mümkündür.İşte o çok sevilen ayakkabıların temizlik, boyama ve güzelleştirilmesi için uygulanacak basit birkaç adım.

AYAKKABI BOYAMA VE RENKLENDİRME ADIMLARI

Önce Temizlik

Ayakkabıların boyanmadan önce boyanın ayakkabı derisine nüfuz edebilmesi için öncelikle ayakkabının toz ve lekelerden arındırılmış olması gerekmektedir. Ayakkabıdaki toz yoğunluğuna göre temiz kuru bir bez ya da nemli bir bez ile tozlar temizlenmeli ve ardından kuruması için bir süre bekletilmelidir.

BOYAMA AŞAMALARI

Deri Ayakkabılar İçin:

Yoğun kullanım sonrası rengi solmuş olan ayakkabıda kullanılacak boyanın, ayakkabının orijinal rengine ama özellikle renginin tonuna dikkat edilerek tercih edilmelidir. Ayakkabı boyama için yumuşak bir sünger boyama sonrası cilalanarak parlatmak içinse bir bez parçası yeterli olacaktır. Süngere alınan az miktardaki boyanın, ayakkabının her noktasına dağıtıldığından emin olunmalıdır. Boyama işlemi sona erdiğinde boyanın henüz tam olarak ayakkabının derisine nüfuz etmemiş olması dolayısıyla olması gerekenden daha koyu bir görünümü olacaktır.

Bu sebeple boyamanın ikinci safhası olan cilalama yani parlatma işlemine geçilmelidir. Daha önceden hazırlamış olduğumuz temiz bir bez parçasına bir miktar cila sürülerek sağ ve sol yönüne çekme hareketiyle ayakkabının tüm bölgesine dağıtılır ve kurumaya bırakılır. Bu işlem sonrasında ise ayakkabıların temiz ortamlarda tutulmasına dikkat edilmesi ve kullanım sıklığına göre haftada 1 ya da 2 kez temizlenmesi gerekmektedir.

Süet ve Nubuk Ayakkabılar için:

Süet ve nubuk tarzdaki ayakkabı  boyama işlemi , deri ayakkabılardaki bakım ve boyama adımlarından daha farklı bir bakım ve boyama işlemi gerektirmektedir. Malzeme yapısının özellikle suya karşı hassas olması dolayısıyla öncelikle süet ve nubuk ayakkabıları yağmurlu havalarda kullanmayı tercih etmemek gerekmektedir. Aksi takdirde yağmur ayakkabı üzerinde istenmeyen, kalıcı lekelerin oluşmasına neden olacaktır. Dolayısıyla sonradan çok daha zaman alıcı işlemlere gerek kalmadan sadece doğru zamanda kullanarak ayakkabıların temiz kalması ve uzun ömürlü olması sağlanmış olacaktır. Bunun dışında oluşmuş lekeler, öncelikle bir fırça yardımıyla temizlenmelidir. Buna ek olarak temiz ve sadece süet ve nubuk tarzdaki ayakkabılar için kullanılmak üzere bir süngerle de ayakkabınızın daha parlak bir görünüm alması da sağlanmış olacaktır.

Biraz da Ortamı Renklendirelim

Peki, ne kadar korusak da temiz tutsak da hiç eskimeyecek mi bu ayakkabılar? Elbette ki eskiyecekler ama küçük basit ve renkli dokunuşlarla eskiyen ayakkabıların yeniden havalı günlerine dönmesi mümkün. Malum bahar aylarındayız, baharlık kıyafetlerle birlikte beyaz bez ayakkabılar da raflardaki yerini aldı. Ancak kış yorgunluğu ile bir kenara bırakılmış deri ayakkabılar gibi bez ayakkabılar da kış uykusundan toz içinde ve eski şeklini kaybetmiş olarak çıktılar. Hem yıpranan ayakkabıları geri kazanmak hem de bahar renklerini üzerimizde taşımak için boyama yöntemi çok etkili olacaktır.  Bunun için renkli kalemlerle, spreyle ya da kumaş boya ile boyamak, sim, boncuk, zımba ve deri gibi kolay ulaşılabilir aksesuarlar kullanmak yeterli olacaktır. Ayakkabıları kumaş boya ile boyamak tercihiniz ise diğer yöntemlere göre biraz daha fazla noktaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunun için; toz kumaş boyası, ılık su, eldiven, fırça, maskeleme bandı ve ayrıca siyah kumaş boyası yeterli olacaktır.

Ayakkabıları normal bir su kabı içerisinde ıslatalım

Başka bir su kabının içine yarısına kadar su ve iki çorba kaşığı tuz ekleyip karıştıralım

Seçtiğimiz boyalardan az miktarda ekleyelim.

Bir başka bez ile renk tonuna karar verinceye kadar ekleme yapalım.

Ardından ayakkabıları suyun içine koyup 15 dk. kadar bekleyelim.

Son olarak kurumaya bırakalım.

Böylece ayakkabılarınız hem daha renkli hem de daha uzun bir süre kullanılabilir olacaktır

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal