Ayak Kokusundan Doğal Yöntemlerle Kurtulun

Her gün yürüyen ve ayakta kalmamızı sağlayan ayaklar yorgunluk ve acıyı koku olarak salgılar. Zira mikroplar birikmiştir. Peki, herkesin şikayetçi olduğu bu problem nasıl çözülür?

30.07.2019-09:57 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-18:51) Ayak Kokusundan Doğal Yöntemlerle Kurtulun

Ayak kokusunun çevreye ve bize olan zararlarını önlemek için ayak kokusundan kurtulma yollarını önlememiz gerekir.

SİYAH ÇAY ÇÖZÜM OLABİLİR

Çayda var olan tannik asit, bakterileri yok eder. Yarım litre suya iki poşet olacak biçimde orantı sağlayarak çayı demleyin. Demlediğiniz çayı ılıtıp ayaklarınızı bu suyun içinde 15 dakika dinlendirin. 1 hafta süresince bu kürü kullanarak kötü koku şikayetini sonlandırabilirsiniz.

SÜREKLİ YIKAYIN

Eve geldiğinizde ilk iş olarak ayaklarınızı su ile buluşturun. Bunu alışkanlık haline getirirseniz sorunun kaynağını çözmüş olursunuz. 

AYAKKABI SEÇİMİ ÖNEMLİ

Ayakkabınızın hava sirkülasyonunu mümkün kılan yapıda olması ayak kokusunu yok etmede ana faktörlerden. Sentetik yapılı ayakkabılardan uzak kalmanız da size yardımcı olacaktır. 

KARBONAT VE PUDRA FORMÜLÜ

Ayakkabılarınızı havalandırıp bebek pudrası ya da karbonat atın. Ayakkabı giyerken de aynı kullanımı yaparak nemi yok edeceğinden sorun da kalmaz.

ÇORAPLARA DA DİKKAT EDİLMELİ

Nefes alabilen pamuklu yapıdaki çorapları seçerek koku sorununu çözebilirsiniz; meydana gelen terinde sağlıklı biçimde çorap tarafından emilmesini ile kaynağı engellersiniz.

SÜREKLİ AYNI AYAKKABIYI GİYMEYİN

Ayakkabı kullanımında farklılık yapmanız ayak kokusundan kurtulmada bilinen bir yöntemdir. Aynı ayakkabıyı günlerce giymek yerine birkaç ayakkabı her gün değiştirerek giymek hem ayakkabılarınızı yıpratmaz hem de ayakları kokutmaz.

 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal