Avokado Yağınızı Kendiniz Yapın!

Evinizde kendinizde püf noktalarını bildikten sonra kolayca avokado yağı yapabilirsiniz. Peki, avokado yağı nasıl yapılır? Avokado yağı yapmak için gerekli olan malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

22.02.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-17:27) Avokado Yağınızı Kendiniz Yapın!

Avokado yağı yapmak için öncelikle dikkat etmeniz gereken püf nokta olgun bir avokado almanız olacaktır. Daha sonrasında izleyeceğiniz her adım sizin aleyhinize işleyecek…

AVOKADO YAĞI NASIL YAPILIR?

Avokado yağı yapmak için gerekli olan malzemeler şu şekildedir; 1 adet olgun avokado, yarım litre zeytinyağı ve 1 cam konservedir.

AVOKADO YAĞININ YAPILIŞI

Avokadoyu yıkadıktan sonra çekirdeğini çıkarın. Cam kase içerisinde tahta kaşık kullanarak iyice ezin ve üzerine zeytinyağını dökerek biraz karıştırın. Daha sonra elde ettiğiniz karışımı cam bir kavanozun içerisine ekleyin. Sonra bütün zeytinyağını bu kavanoz içerisine boşaltarak iyice çalkalayıp karıştırın. Cam kavanozu hava almayacak şekilde kapatıp, 20 gün boyunca serin ve direk güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edin. 20 günün ardından güvenle kullanabilirsiniz.

Tamamen Saf bir avokado yağı elde etmek istiyorsanız yaklaşık 12 – 15 adet avokadoyu kabuğundan ayırarak mutfak robotundan geçirin. Robotu püre ayarına getirerek avokadoları iyice ezin ve daha sonra orta boydaki bir tavaya alarak püreyi kısık ateşte pişirin. 5 dakikada bir karıştırarak avokadonun iyice kahverengi olmasını bekleyin bu esnada yağın yukarıya doğru çıktığını fark edeceksiniz. Bu pişirdiğiniz avokadoyu bir tülbent yardımıyla cam bir kaseye süzerek kendi yağınızı elde edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal