Aşure nasıl yapılır? İşte tadı damaklarda kalacak aşure tarifi

Çok uzun yıllardır süre gelen en sağlıklı geleneklerin başında yer alan aşure, Muharrem ayının 10.günü yapılmaya başlanır. Bizde bereketi simgeleyen hem sağlıklı hem de leziz aşure tarifini sizin için hazırladık. İşte aşure tarifi…

28.08.2020-15:31 - (Son Güncelleme: 28.07.2023-10:21)

Bolluğu ve bereketi simgeleyen aşure Nasıl yapılır? sorusu son dönemlerde en sık aratılan başlıkların arasında yer alıyor. Bizde genellikle Muharrem ayının 10.günü yapılmaya başlanana aşure için en lezzetli tarifi sizlerle paylaştık. 

Aşure tarifi

Malzemeler

-3 bardak aşurelik buğday

-Yarım çay bardağı pirinç

-1 bardak nohut

-1 bardak kuru fasulye

-200 gr kuru kayısı

-200 gr kuru üzüm

-1 bardak fındık

-3 litre su (buğdayı haşlamak için)

-4 litre sıcak su (gerektikçe eklemek için)

-4 bardak toz şeker

-Bir tutam tuz

aşure tarifi

Üzeri için;

-25 gr fındık

-25 gr kuş üzümü

-100 gr ceviz

-1 nar

-Tarçın

Aşure Yapılışı

-İlk olarak nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlamanız gerekiyor. Haşladıktan sonra buğdayı yıkayıp bir tencerenin içerisine alın ve 10 dakika boyunca kaynatın. Kaynadıktan sonra sarı suyunu süzüp aynı işlemi tekrar yapın. En son tekrar üzerine 3 litre su koyup 50 dakika haşlayın.

-Yumuşayan buğdayın üzerine nohudu ve kuru fasulyeyi de ekleyin. Daha sonra doğradığınız kayısı, üzüm kurusu, pirinci ekleyip 15 dakika kadar haşlamaya bırakın. Haşlandıktan sonra üzerine şekeri, tuzu, fındığı da ekleyerek tekrar 15 dakika daha kaynatın. Bu sırada gerektikçe üzerine su ekleyin.

-Piştikten sonra cam kaselere doldurun. Soğuması için bir köşeye aldığınızda üzerine fındık, fıstık, ceviz parçaları, kuru üzüm ve tarçın serpiştirerek süsleyebilirsiniz. Aşureniz hazır, afiyet olsun..

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal