16 Eylül 2019
  • Istanbul 25°
  • Ankara 22.22°
  • Izmir 28°
İmsak 05:11
Güneş 06:38
Öğle 13:04
İkindi 16:34
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
BIST103.195
Dolar5,7191
Euro6,32
Altın276,4973

Aslan Sütü Tatlısı Nasıl Yapılır? Aslan Sütü Tatlısı Tarifi

Tel şehriye ile yapılan, aslan sütü tatlısı olarak da bilinen tarifi sizler için derledik. Hem yapımı kolay hem oldukça hafif bu tatlıyı sevdikleriniz için yapmak isteyeceksiniz. İşte evdeki malzemelerle pratik bir şekilde yapılabilecek Aslan Sütü tatlısı tarifi...

Aslan Sütü Tatlısı Nasıl Yapılır? Aslan Sütü Tatlısı Tarifi

Aslan Sütü Tatlısı Nasıl Yapılır? Aslan Sütü Tatlısı Tarifi

Tel şehriye ile yapılan sütlü tatlı olarak da bildiğimiz Aslan Sütü tatlısı çocukların da çok seveceği, hafif ve pratik bir tatlı. Peki Aslan Sütü tatlısı nasıl yapılır? Bu lezetli tatlının tarifi haberimizde.

ASLAN SÜTÜ TATLISI

Malzemeler:

-5 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı nişasta 
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı çekilmiş fındık
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı 

Üzeri için:

-Tarçın ve fındık içi 

Nasıl yapılır? 

-Tel şehriyeyi yanmaz bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile rengi koyulaşana kadar kavurun.
-Tencerenin içine süt, toz şeker, nişasta ve unu ekleyip çırparak orta ateşte muhallebiyi pişirin.
-Fındıkları inceltin ve muhallebinin içine ilave edin. Hindistan cevizi ile kavrulan tel şehriyeyi de katıp karıştırın.
-Orta boy borcamınızın içerisini çok az ıslatın, bu yöntem tatlınızın kolay çıkması için harika sonuç verecektir.. 
-Daha sonra muhallebiyi boşaltın.
-Buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.
-Üzerini fındık ve tarçın ile şenlendirip servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri