Aşırı Korumacı Davranmak Obeziteye Sebep Oluyor

Avustralya'da yapılan bir araştırma, korumacı olan anne ve babaların çocuklarında obezite olma riskinin fazla olduğunu ortaya çıkardı. Peki bunun nedeni nedir?

04.01.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-16:35) Aşırı Korumacı Davranmak Obeziteye Sebep Oluyor

Avustralya'da yapılan bir araştırma, korumacı olan anne ve babaların çocukları obez olma riskinin fazla olduğunu ortaya çıkardı. Peki bunun nedeni nedir? İşte yanıtı...

Aşırı korumacı davranmak çocuklar üzerinde olumsu etki yaratabiliyor. Sonuçları Plos One isimli bilimsel dergide yayınlanan araştırmaya göre, araştırmacılar, yaşları 10 ile 11 arasında değişen çocuklarda, annelerinin aşırı koruma göstermesinin aşırı kilolu veya obez olma olasılıklarında yüzde 13'lük bir artış ile ilişkilendirildiğini buldular.

AŞIRI KORUMACI OLMAK DOĞRU DEĞİL

Bunun sebeplerine değinen Prof. Dr. Halil Coşkun şunları söyledi:"Eskiden çocuklar dışarı çıkıp özgürce oynardı... Aşırı korumacı anne ve babalar çocuklarını içeride oturtarak ve buzdolabının yanında tutarak kilo almalarına neden oluyor. Çocuklarımızı "güvende tutmak" için onları okula arabayla getirip götürüyoruz. Çocuklar kargo paketleri gibi teslim ediliyor. Çocukların çok azı okula gitmek için bacaklarını kullanıyor."

DIŞARI ÇIKMALARINA İZİN VERİN

Aşırı korumacı yalnızca annelerde yoğunlaşırkençocuklarımız için endişelenen bir toplum haline geldik. Çocukların dışarı çıkmasına izin verin yoksa obezite riski artar.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal