Artık Halı Temizlemek Çok Kolay

Halılar üzerine dökülen kahve ve çay gibi içecekler temizlik yapmayı zorlaştırabilir. Bu lekelerden doğal ev yapımı karışımlar yoluyla kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte detaylar...

11.06.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-14:12) Artık Halı Temizlemek Çok Kolay

Eşyalarımızdaki lekeleri çıkarmak için genellikle marketten aldığımız hazır ürünleri kullanıyoruz. Fakat halı lekelerini çıkarmak için hazır temizleyiciler bazen işe yaramayabiliyor. Bu yüzden evde yapabileceğiniz basit bir karışımla kabusa dönüşen lekelerden kurtulmak artık çok kolay.

SİRKE İLE HALI TEMİZLEME

Halınızdaki lekelerden kurtulmak için sirke kullanabilirsiniz. Kullandığınız sirke halınızı ilk aldığınızdaki gibi temiz ve parlak görünmesine yardımcı olacaktır. Eğer halınızın yapısı sentetik bir yapı da ise 1 çay bardağı beyaz sirke ile 2 bardak suyu karıştırın. Daha sonra bir bezi bu suya batırarak halınızı silin. Lekelerin kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz.

Halınız doğal elyaf ise ¼ bardak sirkeyi ¼ bardak su ile karıştırmalısınız. Bu işlemde de dikkat etmeniz gereken nokta karışımı halının üzerine dökmeden bir bez yardımıyla lekeyi çıkartmak olacaktır.

DOĞAL HALI TEMİZLEME SPREYİ

Evdeki malzemelerinizi kullanarak kendinize güzel kokan bir temizleyici yapabilirsiniz. Bunu yapmak için sirke, su, tuz ve lavanta esansiyel yağının olması yeterlidir. 1 bardak beyaz sirkeyi, 2 su bardağı su, 2 çay kaşığı tuz ve 15 damla lavanta esansiyel yağını bir sprey şişenin içine koyarak çalkalayın. Halınızda bulunan lekenin üstüne spreyden bolca sıkarak halınızın kurumasını bekleyin. Lekelerin çıktığını ve halınızın güzel koktuğunu göreceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal