Arnavut Ciğeri Tarifi

Patates püresi ile sunumu yapılan Arnavut ciğeri ile sofraları daha da lezzetli yapacaksınız. İşte, Arnavut ciğeri tarifi…

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut ciğerini dışarıda yemek yerine evde yaparak lezzetinize lezzet katabilirsiniz. İşte, Arnavut ciğeri tarifi…

MALZEMELER

500 gr kuzu ciğeri

1 çorba kaşığı un

2 çay bardağı zeytinyağı

Tuz

PATATES PÜRESİ İÇİN

1 kg patates

15 gr tereyağı

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri

GARNİTÜR İÇİN

2 kırmızı soğan

1 demet maydanoz

1 çorba kaşığı sumak

1 çay kaşığı kırmızı tozbiber

Tuz

NASIL YAPILIR?

Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye koyup 1 litre su katıp haşlayın. Suyunu süzün. Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri katıp püre şeklinde ezin. 

Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz biçiminde doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kasede harmanlayın.

Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın ve yağını süzün. Servis tabağına ilk olarak patates püresini ardından da ciğeri yayın. Soğanlı garnitür ile sıcak şekilde servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri