Arap Sabununun Cilde Faydaları Nedir? Arap Sabunu Saça Sürülür mü?

Türk kadınlarının eskiden beri temizlik alanlarında kullandıkları, tüm eşyaları tertemiz yapan Arap sabunu sadece temizlikte değil, hiç bilmediğiniz alanlarda da kullanılabiliyor. Cilde iyi geldiği bilinen arap sabununun bilmediğiniz kulanım alanlarını derledik.

27.06.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-16:05)

Arap sabunu, standart sabunların tersine hiçbir şekilde sodyum içermeyen, sodyum yerine potasyum hidroksitin içeriği ile yapılan, sarımsı ya da açık kahve rengi ve akışkan, macunumsu kıvamı ile bildiğimiz bir temizlik ürünüdür.

ARAP SABUNUNUN SAÇA FAYDALARI

Arap sabununu saç temizliğinizde kullanmak için sabunu bir kaseye koyun. Üstne de bir miktar sıcak su ekleyin. Bir çatal desteğiyle sabunu macunumsu bir kıvam elde edene kadar ezin. Sonrasında ezilmiş sabunu boş bir şampuan şişesine dökün. Şişenin içine yarım çay bardağı su koyun. Son olarak şişeye iki yemek kaşığı doğal elma sirkesi ilave edin ve şişeyi iyice çalkalayın. Her kullanım yani her duş öncesi şişeyi çalkalamayı unutmayın.

ARAP SABUNUNUN CİLDE FAYDALARI

Saçlara ve cilde faydalı olan arap sabunu yüze sürülmesi pek önerilmemesine karşı banyo esnasında saçlarınıza sürünce yüzünüze de sürebilirsiniz. Kullanım alanı epey fazla olan arap sabununun cilde faydaları ;

- Vücut temizliğini sağlar.
Cildin kir ve yağdan arınmasını sağlar.
- Cildin yumuşak olmasını sağlar.
Cildin kurumasını önler yağ oranını dengeler.
- Cilde peeling etkisi yapar.
Ciltte uzun süre kullanılması beyazlatma etkisi gösterir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal