Arap Kebabı Nasıl Yapılır? Arap Kebabı Tarifi

Hatay yöresine özgü bir tarif olan Arap kebabı tarifini sizin için derledik. Peki, Arap kebabı nasıl yapılır? Arap kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

Arap Kebabı Nasıl Yapılır? Arap Kebabı Tarifi

Arap Kebabı Nasıl Yapılır? Arap Kebabı Tarifi

Ana malzemesi kıyma olan Arap kebabı, son derece lezzetli ve pratik bir tariftir. Türkiye'nin Hatay yöresine özgü olan bu lezzet özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Hazırsanız Arap köftesinin tarifini veriyoruz...

MALZEMELER

  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet taze biber
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • Maydanoz (isteğe göre)
  • Taze soğan

NASIL YAPILIR?

Öncelikle tencerenin içerisine sıvı yağ ekleyin. Daha sonra kıymaları ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun. Bu sırada küp küp doğradığınız soğanları da üzerine ekleyin. Domatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Aynı şekilde biberleri de doğrayın. Soğan ve kıymayı kavurduktan sonra domates ve biberi de ekleyin. Sarımsakları da ince ince doğradıktan sonra karışımın içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın. Domatesler suyunu bırakıp çektikten sonra baharatların ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Kebabınızın üzerine ince doğradığınız maydanoz ve taze soğanı ekleyin. Arap kebabınızı fırında pişirilen patates dilimleriyle servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR