Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır?

Son günlerde trend haline gelen aralıklı oruç fit olmak isteyenlerin sıkı takibinde. Kilo vermede de yararlı olan aralıklı orucun ömrü uzattığı da iddia ediliyor. Peki aralıklı oruç nedir ve nasıl yapılır? İşte detaylar...

11.06.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-17:44) Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır?

Son günlerde kilo vermek için yapılan aralıklı oruç diyeti fit bir vücuda sahip olmak isteyen kişiler tarafından oldukça ilgi görüyor. Aslında bu yöntemler sadece kilo vermeye değil düzenli beslenme mantığında hareket ettiğinden dolayı sağlığa da katkı sağlıyor.

ARALIKLI ORUÇ NASIL YAPILIR?

Aşırı kilo kaybı, tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan ve doğru yapıldığında sağlığa yararlı olan bir beslenme çeşididir. Belirli saat kısıtlamaları vardır. Siz bu diyette gün içinde sadece 8 saat yemek yiyorsunuz ve günün geri kalan 16 saatinde aç kalıyorsunuz. Bu 8 saatlik dönemde tükettiğiniz yiyeceklerde herhangi bir kısıtlama yapmanıza gerek yok.

Bu diyeti düzenli yapmanın en iyi yolu kişinin uyku saatini içeren oruç sürecini seçmesidir. Bu diyette bazı uzmanlar saat aralığına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu herkes için uygun olan bir diyet değildir. Bu diyeti yapmadan önce bir uzmandan görüş almakta fayda vardır. Aralıklı oruç diyeti yaparken sağlıklı beslenmeye de önem gösterirseniz istediğiniz kiloya ideal sürede ulaşmış olursunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal