Araba İçinde Çocuk Güvenliği Sağlamanın Püf Noktaları

Herşeyden değerli çocukların güvenliği her zaman ve her yerde en önemli şeylerdendir. Araçla uzun yola çıkarken ya da kısa mesafe de olsa araç içi güvenlikleri nasıl sağlanır? Çocukları araçta taşırken nelere dikkat etmek gerekir? Gelin birlikte bakalım.

05.09.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-11:06) Araba İçinde Çocuk Güvenliği Sağlamanın Püf Noktaları

Koltuk seçiminden araç içi oturma şekline kadar çocukların arabada güvenle taşınması hakkında merak ettiklerinizi sizin için derledik.

ARAÇTA ÇOCUK GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANIR?

Size uyumlu oto koltuğu seçin

Çocuğunuzun boyuna, kilosuna, yaşına ve aracınıza uygun koltuk seçmelisiniz. Her oto koltuğunun kilo ve yaş sınırı değişik olabilir. Avrupa Birliği yeni güvenlik yasasına (I-Size) uyumlu oto çocuk koltuğu almaya dikkat edilmeli.

Çocuğunuzu ön koltuğa oturtmayın

12 yaş altındaki çocukların ön koltukta oturmaları oldukça risklidir. Bu yaşın altında bulunan çocukların ön koltuğa oturtulması hava yastığı ile boğulma, camdan fırlama ve benzeri birçok riski de birlikte getirir.

Oto koltuk kemerini kontrol edin

Çocuğunuzun, her seyahat sırasında güvenli olarak bağlanmış olduğuna dikkat edin. Çocuğunuzun otomobil içerisindeki güvenliğini daha çok artırmak adına başvurulan bu yöntem ile daha güvenli yolculuk yapabiliriniz.

Asla yalnız bırakmayın

Market, para çekme ve benzeri kısa süreli işlemler için bile olsa çocuk arabada yalnız bırakılmamalı. Özelikle yaz aylarında araba içindeki ısı, çocuklarda sıcak çarpması ve sıvı kaybı gibi sebepler  dolayısıyla ölümcül neticelere neden olabiliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal