Araba Camı Üzerindeki Buz Nasıl Temizlenir?

Sabahları arabanızın camında oluşan buzlanma çok can sıkıcıdır çünkü hava zaten çok soğuktur bir de camdaki buzları temizlemeye çalışmak gereklidir ve bunun pratik yöntemini bilmiyorsanız işiniz uzayacaktır. Araba camında oluşan buzlanmayı daha hızlı ve pratik bir şekilde bu sayede temizleyeceksiniz.

07.12.2019-09:51 - (Son Güncelleme: 07.12.2019-09:36)

Araba camında oluşan buzlanmayı daha hızlı ve pratik bir şekilde bu sayede temizleyeceksiniz. Sabahları arabanızın camında oluşan buzlanma çok can sıkıcıdır çünkü hava zaten çok soğuktur bir de camdaki buzları temizlemeye çalışmak gereklidir ve bunun pratik yöntemini bilmiyorsanız işiniz uzayacaktır. 

ARABA CAMINDAKİ BUZ NASIL TEMİZLENİR?

Su ile Temizleme: Buzlanma riski olan günlerde evden çıkmadan önce yanımıza oda sıcaklığında veya biraz daha ılık bir şişe su almak bize zaman kazandıracaktır. Buzun üzerine bu suyu döktüğümüzde birkaç saniye içinde buz çözülmeye başlar. Bu işlem sırasında arabanın kaloriferini çalıştırıp cama vermek işimizi kolaylaştırır.

Önemli uyarı: Arabamıza asla kaynar su ile müdahale etmemeliyiz çünkü buz tutmuş cam, kaynar su ile temas edince çatlar.

Kolonya ile Buz Temizleme: Yanımızda kolonya bulundurursak, bir bezin üzerine kolonyayı döküp camı silerek de buzu çözebiliriz. Buz çok kalınsa kolonya doğrudan buzlanmış cama dökülebilir ancak camımızın zarar görmemesi için kolonya ile camın temasından kaçınmalıyız. Kolonya yerine alkol kullanmak da mümkün. 

Tuz ile Buz Çözme: Bez bir torba veya cam silme bezinin içine iki avuç tuz koyarak camı silersek buzun erimesini sağlarız. Bunu yaparken sert hareketlerden ve bastırarak silmekten kaçınmalıyız. Normalde bu yöntem camı çizmez ama yine  de dikkatli olmakta fayda var.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal