Apartman Terası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Terası olan bir evde yaşıyorsanız bu alanın sizler için oldukça önemi bir yeri vardır. Apartman terası dekorasyonu nasıl olmalı? Teras dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli? Detaylı dekorasyon fikirleri haberin devamında.

15.06.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:52) Apartman Terası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Sıcak havalara geçiş yaptığımız fakat korona virüs nedeniyle dışarda vakit geçirmeye korktuğumuz bu dönemlerde teraslı bir evde yaşıyorsanız burada büyük değişiklikler yapabilirsiniz. Terasınızı dekore ederken kullanım alanınız önemli bir faktör. Fakat terasınızın büyük veya küçük olması dekorasyonda sorun yaşayacağınız anlamına gelmiyor. Teraslarınızı yenilerken istediğiniz tarzda fikirleri bu haberde bulacaksanız.

Apartman Terası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Korona virüs salgını nedeniyle evleriniz kapandığınız bugünlerde dışarda vakit geçirmeyi, belki de dışarda bir kahve veya çay içmeyi özlemiş olabilirsiniz. Eğer terası olan bir evde yaşıyorsanız bu imkânı oldukça güzel değerlendirebilirsiniz. Kalabalık bir görüntüden hoşlanmıyorsanız minimalist bir dekorasyon sizin için oldukça kullanışlı olabilir. Minimalimse bir dekorasyonda önemli unsurlardan biri eşya kalabalığının olmamasıdır. Bu nedenle küçük masalar, sade ve şık sandalyeler tercih edebilirsiniz teraslarınızda. Geniş teraslara sahipseniz ve dolu bir görüntü seviyorsanız teraslarınızda salıncak, hamak gibi parçalar kullanabilirsiniz.

Ayrıca ahşap kullanmayı seviyorsanız teraslarınızda ahşap oturma mobilyaları veya ahşap paletlerin üstüne rengârenk minderler koyarak da kullanabilirsiniz. Ahşap eşyalara şık bir hava katacak LED ışıklar veya gaz lambaları kullanabilirsiniz. Terasınız ahşap zemine sabit değilse akşamları yine ışıklandırma için irili ufaklı mumlar da kullanabilirsiniz. Yaz aylarının ardından kış aylarında da kullanılabilecek bir teras dekorasyonu istiyorsanız eğer uygun fiyatlara teraslarınızı camekân ile kapatabilir ve kış aylarında da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Apartman Terasını Nasıl Bahçeye Dönüştürülür?

Apartman terası olan bir eve yaşıyorsanız ve eğer bahçe havasından da vazgeçmek istemiyorsanız dekorasyonunuzda mutlaka yeşil bitkilere yer ayırmalısınız. Teras gibi açık havada yapay süslemeler yerine doğal çiçekleri ve büyük yeşil yapraklı bitkileri kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.
Çiçekleri kullanırken onların saksılarını terasınızın tarzına uygun dekore edebilir hatta kendiniz yapabilirsiniz. Ayrıca bahçe havasına güç katmak için zeminde yapay çim halılar da kullanabilirsiniz.

Apartman Terası Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Her mevsim kullanama açık olabilen teraslarınızda cilt sağlığınız için dekorasyonunuzu yaparken bazı unsurlara dikkat etmelisiniz. Bunlardan ilki ve en önemlisi güneşli günlerde terasınızda vakit geçirirken güneşten korunmanız olmalıdır. Güneşten korunmak için şemsiye, açılır kapanır teras tavan sistemi kullanabilirsiniz. Bir diğer dikkat edilmesi gereken unsur ise mobilyalarınızın korunmasıdır. Yağmurlu havalarda veya fazla güneşli günlerde mobilyalarınızın hasar görme ihtimali oldukça yüksek. Bunun gibi durumlarda bahçe mobilyaları veya su geçirmeyen kumaş örtüleri, minder kılıfları kullanabilirsiniz.

Su geçirmeyen kumaş veya bahçe mobilyalarının fazla maliyetli olacağını düşünüyorsanız kendinizin yapabileceği jüt iplerden veya hasır örmesi şemsiye gibi el emeği ürünler kullanabilirsiniz. Bunların yerine hızlı uzayan ve teraslarınızda bahçe etkisi yaratacak bitki tercihleri yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal