Apartman Boşluğuna Bakan Odalar Nasıl Dekore Edilmeli?

Evlerinizin apartman boşluğuna bakan kısımlarda kalan odaların nasıl değerlendireceğinizi bilmiyor musunuz? Apartman boşluğuna bakan odalar nasıl dekore edilmeli? Evlerin apartman boşluğuna bakan odaları nasıl daha aydınlık görünür? Daha aydınlık bir oda dekorasyonu için yapabilecekleriniz haberin devamında...

15.06.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:47) Apartman Boşluğuna Bakan Odalar Nasıl Dekore Edilmeli?

Evlerinizdeki odaların bol bol gün ışığı alması ve içinde olmaktan bunalmayacağınız ferah odalarınızın olması büyük bir avantajdır. Bu avantajın olmasına karşın kalabalıklaşan nüfusla birlikte birbirine yakın binalar ve bu binalar yüzünden yeterince ışık alamayan ve apartman boşluğuna bakan odalar çoğaldı. Yeterli ışık almayan ve apartman boşluğuna bakan odalarınız nasıl daha aydınlık ve ferah bir havası olacağını bu haberde bulabilirsiniz.

Daha Aydınlık Oda Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Gezmek ve görmek istediğiniz yerlere gidemediğiniz ve dışarı çıkmaya korktuğunuz Covid-19 salgınıyla nedeniyle evlerde geçirilen vaktin artığı bu dönemde oda dekorasyonlarına olan ilgi oldukça arttı. Evlerde olduğunuz bu dönemde gün ışığına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Evde bulunduğunuz vakti kaliteli bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız ve odanız yeterli ışığı almıyor ya da apartman boşluğuna bakıyorsa odalarınızı yeniden dekore edebilirsiniz.

Yeniden dekore edeceğiniz odaya daha ferah, geniş ve aydınlık bir hava katmak istiyorsanız değişime duvarlardan başlayabilirsiniz. Küçük odaların geniş ve ferah görünmesini sağlamada en büyük faktörler arasında bol ışık alması, duvarlar ve zemin yer alıyor. Fakat sizin odanız yeterli ışığı almıyorsa duvarlar ve zeminde yapacağınız değişiklik epey katkı sağlayacaktır.

Zeminde ve duvarlarda açık renk kullanmalısınız. Odalarınızda kullanmış olduğunuz mobilyaların görselliği de aydınlık görünüş katacaktır. Bunun için yine açık renkli mobilyalar kullanabilirsiniz. Canlı renklerde perdeler kullanabilir, pastel geçişler yapabilirsiniz. Gün ışığını az almış olsa bile pencerenizin karşısına koyacağınız ve duvara yaslayacağınız aynalar odanın ışık ve büyüklük algısını oldukça etkileyecektir. Odalarınızın içinde yeşil ağırlıklı bitkiler kullanarak ise daha ferah bir hava verebilirsiniz.

Apartman Boşluğuna Bakan Oda Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Apartman boşluğuna bakan odalarınızın az ışık almasından rahatsız olmuyorsanız ve bu durumu değerlendirmek istiyorsanız da farklı dekorasyon fikirleri deneyebilirsiniz. Barok esintilerinden oluşan tablolarla duvarlarınızı renklendirebilir, büyük, koyu ve ahşap renkli kitaplıklarla ağırlık verebilirsiniz odalarınıza.
Kitaplığın yakınına sallanan koltuk veya şık sandalyeler koyarak loş ışıklı odalarınızın havasını daha da fazla kuvvetlendirerek hoş bir okuma alanı yaratabilirsiniz. Mum ışıklarıyla aydınlatma veya abajur kullanma gibi yöntemleri de deneyebilirsiniz. Daha modern ve yine ortamın az ışık alıyor olmasından yararlandığınız bir diğer dekorasyon fikri olarak da oyun odası veya sinema odası olarak değerlendirebilirsiniz. Sizin zevklerinizden oluşan, ilgi duyduğunuz temalarda uygun mobilyalardan oluşan odalar yaratabilirsiniz. Hayal gücünüze kalan, apartman boşluğuna bakan odalarınızın loş ışık alıyor oluşunu birçok farklı şekilde değerlendirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal