Anne Sütünü Artırmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Bebeklerin doğum sonrasında ilk 6 ay anne sütü ile beslenmesi oldukça önemlidir. Fakat bazı durumlarda anne sütü azalabilir. Anne sütü neden azalır? Bu gibi durumlarda anne sütünün artması için neler yapılmalıdır? İşte detaylar...

20.06.2020-13:35 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-13:23) Anne Sütünü Artırmak İçin Neler Yapılmalıdır?

 Anne sütü bebeklerin gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Anne sütü bebeklerin ihtiyacı olan protein, yağ, demir, vitamin gibi besinleri içerir. Uzmanlar annelerin bebeklerini ilk 6 ay anne sütü ile beslemeleri gerektiğini söyler.

ANNE SÜTÜ NEDEN AZALIR?

Anne sütünü sağlayan hormon prolaktindir. Bebeğin emmesiyle birlikte oksitosin hormona sağlanır. Bu hormon anne sütünü olmasını sağlar. Fakat yetersiz beslenme, sıvı alımının az olması gibi nedenler anne sütünün azalmasına neden olur.

Anne sütünün azalmasının belirtileri olarak erken bebeğin kilo almaması, bebeği emzirdikten sonra memelerdeki sertliği devam etmesi, bebeğin sürekli meme araması, bebeğin idrarının sarı renkte olmasını gösterebiliriz.

ANNE SÜTÜNÜN ARTMASI İÇİN YAPILABİLECEKLER

Öncelikle sağlıklı ve düzenli beslenmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Her gün 2.5 litre su içmelisiniz. Bebeklerinizi geceleri emzirmeye dikkat etmelisiniz. Emzirme süreleriniz 15-20 dakika arasında olmalıdır. Günde iki bardak süt içebilirsiniz. Bunlarla birlikte dinlenmelisiniz. Çünkü yorgun bir vücut verimli çalışmaz.

Eğer anemi gibi bir hastalığınız varsa muhakkak tıbbi tedavi almalısınız. Anne sütünün az olması durumunda uygulanacak bir diğer yöntem ise akupunktur tedavisidir. Bu tedavi de vücudun belirli noktalarına ince iğneler batırılır. Batırılan iğneler 20-30 dakika vücutta bekler. Amaç, bölgede bulunan enerji yoğunluğunun dağıtılması ve bu noktalarla bağlantılı olduğu düşünülen uygulamanın organları rahatlaması amaçlanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal