Anne Olmayı Ertelememek İçin Geçerli 7 Sebep

Günümüzde yaşanan geç evlilikler, kadınların erken yaşta anne olmak istememeleri ve kariyer hedefleri vb. nedenlerden dolayı kısırlık ya da benzeri sorunlar yaşanır. Uzmanlar ise kadınları annelik için geç kalınmaması konusunda uyarıyor.

31.12.2018-12:23 - (Son Güncelleme: 31.12.2018-12:15) Anne Olmayı Ertelememek İçin Geçerli 7 Sebep

Günümüzde yaşanan geç evlilikler, kadınların erken yaşta anne olmak istememeleri ve kariyer hedefleri vb. nedenlerden dolayı kısırlık ya da benzeri sorunlar yaşanır. Uzmanlar ise kadınları annelik için geç kalınmaması konusunda uyarıyor. Neden mi? İşte yanıtlar...

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Latif Küpelioğlu, "Kadınlar için yaş, kısırlık açısından önemli bir faktördür. Anne olmayı fazla ertelemeyin ve 2019’da bir kadın doğum uzmanına başvurun” diyerek uyarıyor. Küpelioğlu, kadınlarda kısırlığa yol açabilecek sebepleri şu şekilde sıralıyor;

1. Yumurtlamada Düzensizlikler
Kadınlarda görülen kısırlığın sebepleri arasında ilk sırayı, yumurtlamanın olmaması alır. Yumurtlamanın her ay, belirli aralıklarla yaşanması gebelik şansını arttıran en önemli faktörlerdendir. Yumurtlamanın olmadığı durumlarda gebe kalmak mümkün değildir.

2. Tüplerin (kanalların) Kapalı Olması
İki tüpünde kapalı olduğu duurmlarda kendiliğinden gebelik söz konusu değildir. Tek tüpün tıkalı olduğu durumlarda gebelik kendiliğinden gerçekleşebilir.

3. Endometriozis
En önemli kısırlık sebeplerinden biri olan endometriozis, karın içerisinde ve tüplerde yapışıklıklara yol açarak gebelik oluşumunu zorlaştırabilir.

4. Hiperprolaktinemi (Süt hormonu yükselmesi)
Süt hormonu yükselmesi, yumurtlama düzensizliğine yol açabilir. Tiroit hormonlarındaki anormallikler de prolaktin artışına yol açabilir.

5. Rahimde Bulunan Patolojiler
Rahim içerisinde doğuştan ya da sonradan bulunan patolojiler, kısırlığa yol açabilir. Bu durumlara örnek olarak rahimde perde veya septum olması, miyom ya da polip gibi yapılar sayılabilir. Bu gibi yapılar her zaman için kesin olarak kısırlık sebebi değildir. Bu sebeple her polip ya da miyoma sahip kadın kısır değildir. Ancak bu yapılar gebe kalma şansını düşürebilir.

6. Rahim ya da Yumurtalıklarla Alakalı Ameliyatlar
Rahim ile ilgili olarak gerçekleştirilen miyomların alınması ya da benzeri cerrahi girişimler, rahim içeriisnde yapışıklığa yol açabilir. Bu yapışıklıklar da kısırlığa yol açabilir.

7. Polikistik Over Sendromu
Polikistik over sendromu, gebe kalmayı zorlaştıran bir diğer sebeptir. Bu durumda tedavi sağlanmalı ve gerekli durumlarda tüp bebek tedavisine başvurulmalıdır.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal