Anne Karnındaki Bebeği 'Coronavirüs'ten Koruyor

Türkiye ve dünya yeni tip Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle oldukça zor günler geçiriyor. Bu durum herkes gibi hamileleri de oldukça tedirgin ediyor. Uygulanacak hijyen kurallarıyla hamileler de bu virüsten kolayca korunabilir.

23.03.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-11:55) Anne Karnındaki Bebeği 'Coronavirüs'ten Koruyor

Türkiye’de gündeme oturan Coronavirüs korku ve endişenin yanı sıra akıllarda birçok soruyu da beraberinde getiriyor. Bu durum herkes gibi hamileleri de içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Hamilelerin Coronavirüs’ten nasıl korunmaları gerektiği konusunda açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Abdurrahman Hamdi İnan "Toplumda, hamile olan kadınların bu virüse normal insanlara göre daha çabuk yakalanacağı şeklinde yanlış bilgiler var. Ama durum böyle değil. Hamileler de herkesin uyguladığı hijyen kurallarına uyarak bu virüsten kolayca korunabilir. Ellerini bol bol sabunlu su ile yıkamaları çok önemli." şeklinde konuştu.

‘PLASENTA SAYESİNDE BİRÇOK BAKTERİ VE VİRÜSÜN BEBEĞE GEÇMEDİĞİNİ BİLİYORUZ'

Annede Coronavirüs belirlense bile hastalığın bebeğe geçmediğinin, Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı bilimsel çalışmalarla ispatlandığını dile getiren İnan,

"Gebelik sürecinde anne ile bebek arasında bebeği besleyen organ olan plasenta sayesinde birçok bakteri ve virüsün bebeğe geçmediğini biliyoruz. Yeni tip Coronavirüs’ün de aynı şekilde anne enfekte bile olsa bebeğe geçmediği belirlendi. Yani bebek anneden enfekte olarak doğmuyor. Dünya üzerinde 18 vakanın rapor edildiği çalışmada, bebeklere virüsün, en erken doğumdan 36 saat ve 17 gün sonra anneleri ve bakıcılarından damlacık yoluyla geçtiği düşünülmektedir. Bu yapılan bilimsel çalışma bize, bebeklerin doğumundan itibaren anne ve bakıcıların hijyen kurallarına iyi uyması gerektiğini bir kez daha gösteriyor." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal