Anne Adayları Yaz Sıcaklarına Dikkat

Anne olmak hem heyecanlı hem de bir o kadar zor bir süreçtir. Bir de hamileliğin yaz aylarına gelmesi daha da zorlayıcı olur. Hem sıcakların gelmesi hem de coronavirüs salgınının devam etmesi anne adaylarını oldukça zorladı. Peki, tatile gidecek hamileler nelere dikkat etmeli? Detaylar haberimizde...

19.06.2020-18:11 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-18:08) Anne Adayları Yaz Sıcaklarına Dikkat

Hamileliğin son üç ayının yaz aylarına denk gelmesi, artan sıcaklıklarla birlikte anneleri zorlamaktadır. Bu dönemde sıcaklığın artışına bağlı olarak alerjik problemler, bulantı ve kusmalara, halsizlik gibi problemlere neden olmaktadır.

SICAKLARDA BU ÖNERİLERE DİKKAT EDİN

Hamileler dışarıya çıktıklarında maske takmaya özen göstermeleri gerekmektedir. Aynı zamanda oldukça bol, pamuklu ve hafif giysiler tercih edilmelidir. Güneşin tepede olduğu zamanlarda dışarıya çıkmamaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Hamilelikte önemli olan sıvı tüketimine özen gösterilmelidir. En az 2 litre su içmeniz gerekir. Her hamilelikte ödem oluşur. Ödemi azaltmak için bol sıvı tüketmek, haftada muhakkak 30 dakika yürüyüş yapmak ve yürüyüş sonrasında ayakları dinlendirmek önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal