Aniden Gelen Misafirlerinize İkram Edebileceğiniz Pratik Tarifler

Hepimizin başına gelmiştir, bir anda telefon çalar veya çat kapı bir misafir gelir. Böyle anlarda mutfakta sizi oyalamayan, pratik ve lezzeti tarifler yapmak oldukça kolay olacaktır. İşte kısa sürede hazır olacak ve lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakacak tarifler…

01.07.2020-10:31 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-10:22) Aniden Gelen Misafirlerinize İkram Edebileceğiniz Pratik Tarifler

Aniden gelen misafire kısa sürede çayın yanına ne ikram etsek diye hepimiz kara kara düşünüp durmuşuzdur. Ancak artık telaş yapmanıza gerek yok. Çünkü çayın yanına çok yakışacak pratik mi pratik tarifler burada. Çay suyunu koyduysanız, işte birbirinden kolay ikramlık tarifler...

TENCEREDE SUFLE MALZEMELER

*8 yemek kaşığı un

*80 gram bitter çikolata

*2 yemek kaşığı kakao

*1 çay bardağı süt

*1 çay bardağı toz şeker

*1 adet yumurta

*1 paket vanilya

*1 çay bardağı sıvı yağ

*1 tatlı kaşığı kabartma tozu

NASIL YAPILIR?

Bir tencerenin içine fincanın yarısı kadar su koyun ve ocağa alarak kaynatın. Bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın. Köpürdükten sonra un, süt, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız harcı fincanların içine yarısından fazla olacak şekilde paylaştırın. Ardından çikolatayı parçalara ayırın ve fincanların içine koyun. Fincanları kaynamakta olan suyun içine düzgün bir şekilde oturtun. Kabarıp piştikten sonra tencereden alın.

KIRPIK BÖREK MALZEMELER

*1,5 adet yufka

*½ su bardağı süt

*1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

*10 dilim tavuk jambon

*2 adet yumurta

*1 adet yumurta sarısı

*Çörek otu

*Yarım demet maydanoz

NASIL YAPILIR?

Yufkaları şerit olacak şekilde kesin. Derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpın. Üzerine süt, peynir, jambon, maydanoz ve yufkaları ekleyin. Tüm malzemelerin birbirine karışana kadar iyice karıştırın. Ardından yağladığınız fırın kabına tüm harcı ekleyin. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

PARMESANLI KURABİYE MALZEMELER

*200 gram tereyağı

*200 gram parmesan peyniri

*2 su bardağı un

*2 yemek kaşığı zeytinyağı

*1 adet yumurta

*1 adet yumurta sarısı

NASIL YAPILIR?

İlk olarak unu eleyin. Ardından zeytinyağı, tereyağı, yumurtayı ve alabildiğine unu karıştırarak bir hamur elde edin. Daha sonra parmesan peynirini de rendeleyip ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurun ve bir süre dinlendirin. Dinlenen hamura şekil verdikten sonra 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Kurabiyeniz hazır olduğunda yemek için ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.

TABBULE SALATASI MALZEMELER

*1 çay bardağı ince bulgur

*2 demet maydanoz

*1 demet nane

*3 adet domates

*1,5 çay bardağı sıcak su

*4 yemek kaşığı zeytinyağı

*1 adet limon

*½ çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Bulguru iyice yıkayın ve üstüne sıcak su ilave ederek 15 dakika şişmesi için bekleyin. Maydanozları ve naneyi yıkayın. Ardından sapları ile birlikte ince ince doğrayın. Domateslerin çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalar halinde kesin. Daha sonra tüm malzemeler ile bulguru güzelce harmanlayın. İyice harmanlanmış karışıma soslarını da ekledikten sonra servis tabağına alın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal