Ananasın Faydaları Nelerdir?

Tropikal bir meyve olan ananas, turunçgiller gibi C vitamini açısından zengin bir meyve. Ananas bunun yanında A, B1, B3, B6 vitaminlerini, Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerini, potasyum, demir, magnezyum, bakır, folat, kalsiyum, çinko ve fosfor da içeriyor.

22.02.2019-15:41 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-15:38) Ananasın Faydaları Nelerdir?

Tropikal bir meyve olan ananas, turunçgiller gibi C vitamini açısından zengin bir meyve. Ananas bunun yanında A, B1, B3, B6 vitaminlerini, Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerini, potasyum, demir, magnezyum, bakır, folat, kalsiyum, çinko ve fosfor da içeriyor.

Vitamin değeri bu kadar çok olan ananasın bir çok faydaları bulunuyor.

ANANASIN FAYDALARI

Ananasın içerisindeki zengin besin değerlerinden dolayı faydalarını sıralamakta bitmez. İşte ananasın bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları….

• Ananas soğuk algınlığına iyi gelen bir meyvedir. Yüksek oranda C vitamini ve bromelain barındırdığından dolayı ananas, enfeksiyonlara karşı oldukça etkilidir.

Öksürüğü gidermede etkili olmasının yanında soğuk algınlığı ilaçları yerine de kullanılabilir.

• Ananas diş sağlığını koruyan bir etkiye sahiptir: Ananas içeriğindeki zengin besin kaynağından dolayı dişleri, diş minelerini ve diş etlerini güçlendirir. Çürümeyi engeller.

• Kanseri karşı etkili bir meyvedir. Ananasın barındırdığı Bromelain, kanser hücrelerine karşı koruma sağlar. Kanser hastalarının diyetine eklenmesi gereken ananas hastalığın hızlanmasını önlemesinin yanında kansere yakalanma ihtimalini de düşürür.

• Ananas kemikleri güçlendirir. Ananas zengin miktarda manganez barındırır ve manganez, kemik ve bağ dokularını güçlendirir.

• Kalp sağlığına iyi gelir. Kalp sağlığı için etkili besinlerden bir olan ananas kalbi tehdit eden serbest radikalleri önler ve kolesterol düzeyini düzenler. Antioksidan özelliğinden dolayı damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.

• Ananas bronşit hastalarına iyi gelir. Ananasın öne çıkan özelliklerinden biri de anti-inflamatuar barındırmasıdır. Bu, bronşit hastalığından sonra ortaya çıkan bronş iltihabının giderilmesinde etkilidir.

• Ananas sindirim sistemi problemlerini engeller. Ananas, suda çözülmeyen lifler açısından zengin bir meyvedir. Çözünmeyen lifler bağırsaklarda bir sünger görevi görür ve kabızlığı giderir.

• Ananas cilt sağlığını destekler. Ananas zengin bir lif kaynağıdır. Bağırsakları düzeltirken vücudu da toksinlerden arındırır. Fazlalıklardan arınan cilt daha sağlıklı hala gelir. Akne problemlerini gidererek cildin ışıldamasını sağlar. Barındırdığı zengin C vitamininden dolayı cildi tazeler.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal