MasterChef Somer Şefin Analı Kızlı Tarifi

MasterChef Türkiye’de bireysel dokunulmazlık oyunu yemeği Somer şefin imza tabağı Analı Kızlı oldu. Somer şef, kritik oyun öncesinde yarışmacılara püf noktalar hakkında bilgi verdi.

19.10.2020-10:48 - (Son Güncelleme: 22.09.2021-10:46)

MasterChef Türkiye’de bireysel dokunulmazlık oyunu yemeği Somer şefin imza tabağı Analı Kızlı oldu. Somer şef, kritik oyun öncesinde yarışmacılara püf noktalar hakkında bilgi verdi. 

MASTERCHEF SOMER ŞEFİN ANALI KIZLI TARİFİ   

Malzemeler:

- 50 Gr nohut

- 400 Gr kuzu kol

- 2 adet soğan

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 10 dal maydanoz, ince doğranmış

- 1/2 limon suyu

İç harç için;

- 1 soğan

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 150 Gr kuzu kıyması

- 1/2 yemek kaşığı domates salçası

- 1/2 yemek kaşığı biber salçası

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 1/2 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber

- 1/2 çay kaşığı kimyon

 Dışı için;

- 250 Gr ince bulgur

- 200 Gr dana kıyması

- 1 adet yumurta

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

Nohut püresi;

- 500 Gr haşlanmış nohut

- İlikli kemik suyu

- Kimyon, tuz, karabiber

Bulgur patlağı;

- Başbaşı bulgur

- Tuz

- Yeşil yağ

- 1 demet taze nane

- 200 ml zeytinyağı

- Kırmızı yağ

- Toz kırmızıbiber

- 200 ml zeytinyağı

Süsleme için;

- Frenk maydanozu

MASTERCHEF SOMER ŞEFİN İMZA TABAĞI ANALI KIZLI NASIL YAPILIR?

Hazırlanışı: Öncelikle nohutları suda bir gece ıslatın. Nohutları süzüp duruladıktan sonra bir tencerede 500 ml su ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte 1 saat pişirin.

Nohut pişerken o esnada iç harcını hazırlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Tereyağını bir tavada orta ateşte eritip soğanı ekleyerek yumuşayıncaya kadar 3 dakika pişirin. Kuzu kıymasını ekleyerek 2 dakika daha pişirin. Kalan bütün malzemeleri bir kaseye koyarak ve 125 ml su ile karıştırın. Bu karışıma soğan ekleyerek kaynatın ve kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika pişirin.

İç harcı bir kenara koyun. Sonrasında da dış hamuru yapın. Bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alarak 45 ml ılık suyu yavaş yavaş ekleyin. Ellerinizi ıslatıp macun kıvamına gelene kadar 5 dakika yoğurun. Dış hamuru pinpon topu büyüklüğünde yuvarlak biçime getirin sonra topu avucunuzun içine alarak parmağınızla ortasından bastırarak bir çukur yapın. Açtığınız çukurun içine bir çay kaşığı iç harçtan koyup dış hamuru tekrar yuvarlayıp kapatın. Bu biçimde 16 tane top yaparak devam edin.  Bulgur karışımının geri kalanı ile nohut büyüklüğünde yaklaşık 40 tane minik top yapın.

Şimdi çorbanın temeline geçebilirsiniz. Kuzu kolu tüm sinir ve yağlarından ayırıp kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı ince doğrayarak tereyağını bir tavada orta ateşte eritin. Soğanlar 5 dakika pişirin ardından biber salçasını ekleyerek 1 dakika daha kavurun. Kuşbaşı doğradığınız eti ekleyip 2 dakika pişirin sonrasında 250 ml su ekleyin. Kaynatarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kuzu eti karışımına nohut maydanoz küçük topları (kızlar)ve büyük topları (anneler) ekleyin. Kaynatın ardından kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Limon suyunu ekleyin.

Nohut püresi yapımı; Haşlanmış nohutları ilikli kemik suyu ve baharatları ekleyerek blender yardımıyla çekin. İnce delikli bir tel süzgeçten geçirip pürüzsüz bir nohut püresi elde edin.

Bulgur patlağı yapımı başbaşı bulgurları tuzlu suyun içerisinde haşlayarak süzün derin yağın içerisine atarak patlayana kadar kızartın.

Kırmızı yağ yapımı; 200 ml yağın içerisine 15 gr tatlı toz biber 15 gr pul biber ile 100° ye gelene kadar kaynatın ardında tülbentten süzerek kullanın.

Yeşil yağ yapım; Taze nane ve 200 ml zeytinyağını 100° ye gelene kadar kaynatın tülbentten süzerek kullanın.

Süsleme; Frenk maydanozları ayıklayarak derin yağın içerisinde kızartın kuru bir peçetenin üzerine çıkartarak yağını alın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal