Analı Kızlı Nasıl Yapılır? Analı Kızlı Tarifi

Adana yöresine özgü olan analı kızlı çorbası, MasterChef Türkiye programında yarışmacılar tarafından yapıldı. Bunun üzerine birçok kişi 'Analı kızlı çorbası nasıl yapılır?' diye araştırmaya başladı. Bizde sizin için analı kızlı çorbası tarifini derledik. İşte analı kızlı çorbası tarifi…

Analı Kızlı Nasıl Yapılır? Analı Kızlı Tarifi

Analı Kızlı Nasıl Yapılır? Analı Kızlı Tarifi

Adana'nın meşhur lezzetlerinden biri olan analı kızlı çorbası lezzetiyle birçok kişinin beğenisini kazanmıştır. Hazırlanışı biraz zahmet gerektirse de bu lezzete kesinlikle değiyor!  İşte analı kızlı çorbası için gerekli malzeme listesi ve yapılışı…

MALZEMELER

  • 50 gram haşlanmış nohut
  • 400 gram kuzu kol
  • 2 adet soğan
  • 1y emek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 10 dal maydanoz (ince doğranmış)
  • 1 limon suyu

İç Harç İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 gram kuzu kıyması
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Dışı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 250 gram ince bulgur
  • 200 gram dana kıyması
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı Mısır nişastası

Süsleme İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Taze nane

NASIL YAPILIR?

Tereyağını tavaya alıp orta ateşte eritin ve ince ince doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Kuzu kıymasını da ekleyip 3-5 dakika pişirin. Geri kalan malzemeleri 125 ml su ile karıştırın. Daha sonra bu karışıma soğan ve kıymalı karışımı ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika pişirin. İç harcını bir kenara ayırıp dış hamurunu yapmaya başlayın.

Bunun için öncelikle gerekli olan tüm malzemeleri karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine 45 ml ılık su ekleyin. Ellerinizi ıslatıp karışımı macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Topu avucunuzun içerisine alıp parmağınızla ortasına bastırarak bir çukur oluşturun. Açtığınız çukurun içerisine 1 çay kaşığı iç harçtan koyun ve tekrar yuvarlayarak hamur bitene kadar büyüklü küçüklü toplar hazırlayın.

Son olarak kuzu kolundaki tüm sinir ve yağları ayırarak kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın, tereyağını bir tavada orta ateşte eritin. Üzerine zeytinyağını ekleyip kızmaya başladığında soğanları ekleyin. Soğanlar kavrulduktan sonra biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine kuşbaşı doğradığınız eti ekleyin. 1-2 dakika da bu şekilde pişirdikten sonra 250 ml su ekleyip kaynamaya bırakın.

Kuzu eti karışımı kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra nohut, maydanoz, küçük ve büyük topları ekleyip kaynatmaya devam edin. Kısık ateşte 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin.

Süsleme işlemi için tereyağını orta ateşte eritin. Kuru nane ve pul biberi ekleyip 2-3 dakika kızdırın. Ardından hazırladığınız karışımı analı kızlının üzerine ekleyin.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR